Eestis ilmus nõiapiibel

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India restorani Chakra kutsus ajakirja Naised peatoimetaja Inga Raitar neljapäeval viis vägevat eesti nõianaist, et nende abil tuvustada enda koostatud «Suurt nõiaraamatut».

Raamat hõlmab lugusid 50 eesti nõiast, maagist, nägijast, ennustajast ja väeinimesest. Tegelikult on nimelisi nõialugusid kokku 49. Kui keelekorrektor sellele faktile Inga tähelepanu juhtis, arvas viimane: «Aga siin on ju veel minu kirjutatud saatesõna, nii et kokku tuleb ikkagi 50 täis.»

Varemgi säravate tualettidega seltskonnas silma torganud Inga kandis avamisel mererohelise ja mustaga kirjatud kostüümi, mis oli pärit muistsete maia indiaanlaste järeltulijate külast Mehhikos. Selles külas elavad Inga sõnade järgi ainult nõiad ja šamaanid. Kaelas rippus punapäisel daamil vägevate etioopia jõumärkidega talisman, mis pidi kindlustama sündmuse ladusa laabumise.

Paraku jäid vaimses maailmas navigeerima harjunud nõiad Tallinna vanalinnas natuke hätta ja tseremoonia algus viibis. Täpselt saabus staarselgeltnägija Nastja, kes oma tagasihoidlikul moel ei soovinud eriti kommentaare anda.

Lõpuks jõudsid Chakrasse ja istusid punase linaga kaetud laua taha viis nõida raamatus käsitletud 50st. Avestamaag ja numeroloog Kai Tamm, kaardimoor Tiina, ravitseja ja ennustaja Maila Reimand, hiromant ja numeroloog Milvi Koplus ning Juta Tani, kes uuendab rakumälu rännakumeetodil. Iga väenaine esindab üht peatükki nõiaraamatus.

Küsimusele, kuidas väikeses Eestis võib olla nii palju väeinimesi, et neist lausa 250-leheküljelise piltidega raamatu kokku annab panna, vastas Nastja juba varem antud kommentaariga. «Eesti asub geograafiliselt väga huvitavas kohas. Jõujooned mõjutavad väikese rahva saatust ja selle liikmeid,» lausus mulluse «Selgletnägijate tuleproovi» tšempion.

Raitari palve peale andsid kohale jõudnud viis naisnõida silmultaani, vastates küsimusele, millal ja kuidas lõpeb masu. Keskendudes, pendlit ja kaarte kasutades jõudsid väenaised enamvähem samale tulemusele.

Lõplikult saab masu mööda aastal 2011, kuid juba tuleva aasta teisel poolel on paranemise märke näha, rääkisid nõiad. Vaja on otsusekindlust, keskendumist ja õiget mõtlemist.

«Viimastel aastatel on maagia- ja väeteema meedias rohkem kandepinda leidnud selle pärast, et rasketel aegadel ihaldavad inimesed lootust ja kindlust,» ütles Raitar. «Inimesed vajavad teadmist, et tulemas on helgemad ajad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles