Maag Hannes Vanaküla: manipulaatorite aeg hakkab läbi saama

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Vanaküla.
Hannes Vanaküla. Foto: Arno Saar/ SL Õhtuleht
«Selgeltnägijate tuleproovi» finaalsaates asusid võistlustulle Sergei, Tarmo ja Kristi, kes ei suutnud ära lahendada ühtegi ülesannet. Nende asemel pani ühe ülesande lahendusega kümnesse hoopis publiku ridades istunud maag Hannes Vanaküla.

Hannes, mis Sinu arvates siis nõidadega finaalsaates tegelikult juhtus? 

Selline asjade lahenduskäik oli mulle täielik üllatus. Vot sellist tulemust ma küll ei osanud ette näha. Minu meelest hakkasid siin rolli mängima uue ajastu võnked.

Osalejad ei tulnud selle peale, et häälestada ennast uuele egregorile. Mina olin häälestunud ja mulle tulid õiged vastused. See näitab seda, et manipulaatorite aeg hakkab läbi saama. Ma loodan, et seoses sellega hakkab ka inimeste elu paranema.

Mis Sind finaalsaates enim häiris? 

Mind häiris otsus kinkida 100 000 krooni heategevusele. Sellega ei austatud nõidasid ja nende tööd. Saates osalemine on samaväärne töö tegemisele. See lõhub kõvasti psüühilist tervist. Taastamine võtab palju aega.

On tekkinud analoogolukord, kus põllult korjatakse saaki aga väetist ei pane keegi. Mis selle tulemuseks on? Põld muutub kõrbeks ja ka omanikud võivad nälga surra. Viisakas oleks olnud pool raha osalejate vahel ära jaotada ja teine pool annetada.

Oskad Sa tulevikku ennustada? 

Aga mis siin ikka ennustada, X-faktorile me pihta ei saa, sest meil puuduvad kirjeldused. Tuleb ennast valmistada ette muutusteks, lahti lasta vanast ja jälgida hoolega sündmusi.

Mis on egregor?

Ühendväli. Näiteks, kui 100 inimest mõtlevad sarnaselt, tekib nende vahel side ja nad edastavad maailmaruumi ehk kõiksusse mingi sõnumi.

Ergregorite näitlikustamiseks on toodud kristlust, islamit, budismi jne. Need on ühed suuremad ühendväljad. Ühendväli tekib pika aja jooksul ja väga paljude inimeste ühesuunaliste mõtete ja tegevuse tulemusel. Sisaldab teatud mõttemalle, käitumisviise, mida võib teha, mida tuleb vältida jne.

Ühendvälja võivad tekitada ka väike grupp inimesi, kuid arusaadavalt ei ole selle jõud nii kestav ja tugev. 100 inimest lühikese aja jooksul versus kümned miljonid inimesed aastatuhandete jooksul?

Igal rahval on oma ergregor, mis selle liikmeid kaitseb. Selle materiaalseks väljenduseks rahva kultuur, traditsioonid, põlvkondade jooksul välja töötatud kõige sobivamad eluviisid selles piirkonnas elamiseks, käitumisviisid, vanarahva tarkus jne. Kõik see, mis soodustab rühma ellujäämist ja kaitseb vaenuliku eest.

Ühendväli on toetav ja kaitsev kui oled selle omaks võtnud, käitud ja mõtled vastavalt aja jooksul välja kujunenud tavadele. Näiteks kristlane lööb halvaga kokku puutudes risti ette, muhameedlane kutsub Allah`it appi. Samas peab vaatama, kus sa midagi omaks võtad. Näiteks islami ergregor on kõige tugevam araabiamaades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles