Birgit Õigemeel tegi muusikalise kannapöörde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile esitles Õigemeel oma värsket heliplaati «Teineteisel pool», mis võib neiu endistele fännidele lausa pettumuse valmistada.


Siit ei leia ühtegi imalat ballaadi, vaid hoopis tantsulisema

house

,

elektro

ja

jazzi

segu. Lugude taustad on kokku miksinud Rulers of the Deep ehk Priit «P. Julm» Juurmann ja Meelis Meri ning muusikat kirjutanud Hedvig Hanson ja Röövel Ööbiku kitarrist Sten Šeripov. Tekstides on kasutatud eesti luule klassikat nagu Ernst Enno, Anna Haava ja Marie Under ning viie loo sõnad on kirjutanud Maian Kärmas.

Laval esitavad koos Õigemeelega uusi laule Anna Põldvee ja Eva Vaino. Ka Birgiti lavaline liikumine on muutunud tunduvalt aktiivsemaks - eilsel plaadiesitluskontserdil väänlesid tüdrukud meelalt ümber mikrofonide ja tegid seksikaid tantsusamme.

«See võttis päris võhmale,» tunnistas Õigemeel pärast kontserdi lõppu, et uus kava on füüsiliselt raskem, aga annab esinemisele kindlasti palju juurde. «Tantsukava ei tulnud veel väga hästi välja, aga selleks ajaks, kui me täispika kontserdi anname, me kindlasti täiendame seda,» lubas ta.

Õigemeel tunnistab, et see on tema jaoks muusikalises mõttes väga suur muutus ja kuigi rock-ballaadide laulmine ei olnud tema jaoks igavaks muutunud, tahtis ta teha midagi uut. «Tegelikult sobivad ballaadid mulle väga hästi ja ma armastan seda muusikat, aga ma tundsin, et tahan ennast rohkem välja elada,» rääkis ta. «Priit Julm ja Meelis Meri on inimesed, kes vajaksid Eestis veel rohkem tunnustust ja ma tean, et tegin õige valiku koos nendega tempokamat muusikat tegema hakates.»

Birgit Õigemeel usub, et tema muusika hakkab kindlasti vallutama ka kohalikke tantsusaale. «Kui ma ise ööklubis oleksin ja sellist muusikat kuuleksin, kutsuks see kindlasti mind tantsima,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles