Galerii: riigikogus toimus fotonäituse «Puškiniana» pidulik avamine

Elu24
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Puškiniana” fotonäituse avamine 16. novembril Riigikogus. Näitus on eelüritus 27. novembril Estonia kontserdisaalis toimuvale Puškini ballile.
“Puškiniana” fotonäituse avamine 16. novembril Riigikogus. Näitus on eelüritus 27. novembril Estonia kontserdisaalis toimuvale Puškini ballile. Foto: Inna Mehhovitš ja Igor Tee
16. novembril toimus riigikogus fotonäituse «Puškiniana» avamine. Näitus on eelüritus 27. novembril Estonia kontserdisaalis toimuvale Puškini ballile.

Kaunitel fantaasiafotodel on eesti tuntud inimesed kantud XIX sajandisse. Neid on selles  aidanud professionaalid - projekti «Metamorfoos» autorid – jumestaja Maria Rõuk, juuksur Jelena Selivjorstova, moekunstnik Hristina Poš, fotograafid Inna Mehhovitš ja Igor Tee, Puškini muuseumi direktor Alla Belenkova.

Näituse avamisel õnnitles kultuuriminister Laine Jänes, kes samuti projektis osales, initsiatiivgruppi ja tänas unikaalse võimaluse eest mitte ainult jäljendada Puškini kaasaegseid, mitte kopeerida tuttavaid portreid, vaid ka ise end tunnetada ja kujutleda selles ajastus.

Ministri sõnul, väärib selline projekt tutvustamist mitte ainult Eestis, vaid ka Euroopa Liidu riikides. «Puškin on meie kaasaegne, meie oleme Puškini kaasaegsed! Modellide muundumine fotodel üllatab kindlasti vaatajaid,» arvas Jänes.

«Ja uuesti meenuvad luuletaja Appolon Grigorjevi sõnad: «Puškin on meie varandus!».»

Lisainfo www.russianball.ee 

PUŠKINIANA on MTÜ «Russki Dom-Estonia», Stiili- ja Meigikooli, St. Olavi ja Ecolandi hotelli ühisprojekt.

 Kiika pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles