Raamatukogus räägitakse Karl Ristikivist

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Ristikivi.
Karl Ristikivi. Foto: Internet

22. kuni 29. novembrini toimuvad Rakveres II kirikupäevad, mille teemaks on "Vähe on palju".



Kirikupäevade raames korraldavad EELK Rakvere Kolmainu kirik ja Lääne-Virumaa keskraamatukogu juures tegutsev Rakvere kirjandusklubi 27. novembril kell 18 Lääne-Virumaa keskraamatukogus kirjandusõhtu teemal "Karl Ristikivi ja keskaeg".


Ristikivi keskaja- rännakutest jutustab kirjanik Aarne Ruben, keskaegseid viise mängib flöödil Toomas Rannu.

Karl Ristikivi sai tuntuks 1938. aastal, mil ta romaaniga "Tuli ja raud" saavutas Looduse romaanivõistlusel esimese koha ning mille ilmumise järel hakati teda nimetama Tammsaare mantlipärijaks.

Ristikivi loomingu paremik sündis pagulusepäevil. Kokku ilmus tal 11 ajaloolist romaani. Tema loomingu keskne teema on Õhtumaa saatus alates ristisõdade ajastust 13. sajandil kuni tänapäevani.

Ristikivi meelest ei tohiks tema romaane võtta üksnes ajaloolistena, oluline on ka üksikinimese saatus

Tuntud (pagulas)kirjanik Bernard Kangro on Ristikivilt küsinud põhjust, miks ta pöördus ajalooliste romaanide poole.

Ristikivi vastas: "Jumal teab, mis sest vanast maailmast saab ja siis on hea vanu radu jälle läbi käia" ning rõhutas: "Ka Eesti on Euroopas."

Karl Ristikivi on kirjutanud: "Kui mul on õnnestunud oma raamatutega anda lugejale natukene julgust nende raamatute traagilise sisu kiuste, oleksin õnnelik."

Kirjandusõhtule on oodatud kõik huvilised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles