Moefotograaf kutsus pildile anoreksiat põdeva noore naise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli moefotograaf Adi Barkan pildistab normaalkaalulist modelli Noga Dekelit.
Iisraeli moefotograaf Adi Barkan pildistab normaalkaalulist modelli Noga Dekelit. Foto: Scanpix Sweden

Kogenud Iisraeli moefotograaf tahab värske fotoseeriaga juhtida tähelepanu ultrakõhnade tüdrukute kasutamisele moelavadel.


Fotograaf Adi Barkan kaasas fotosessioonile kolm modelli: ühe normaalkaalulise, ühe alakaalulise ja ühe anorektiku, kirjutab Politiken.dk.



Anoreksiat põdev 26-aastane Aya Barazani on haige olnud juba viimased kaksteist aastat ning liigub ratastoolis. Mingil hetkel vaid 25 kilo kaalunud noor naine toob enda näljutamise põhjuseks selle, et tahtis olla klantsajakirjades nähtud fotomodellide sarnane.



Barazani teab ka praegu paljusid tüdrukuid, kes ihkavad väljaturritavaid rangluid, puusakonte või ribisid. «Nad tõstavad oma kampsuneid üles ja otsivad ribikonte, sest modellidel need ju on,» rääkis anorektik AP-le.



Naine lisas ka, et on kaksteist aastat nälginud ning kui ta süüa proovib, ei suuda ta toitu sees hoida.



Kolm kümnendit moefotograafina töötanud Adi Barkan tahab fotoseeria valmimisega teha ettepaneku, et moetööstus võtaks uute modellide värbamisel mõõdupuuks kehamassiindeksi, mis tähendaks, et alakaalulistele tüdrukutele modellitööd ei pakuta.



Probleem on jätkuvalt tõsine, sest fotograafi sõnul tormavad tuhanded tüdrukud üle maailma tualettruumidesse oksendama niipea, kui nad reklaamkampaaniates või telesarjades ülikõhnu modelle juhtuvad nägema.






Kommentaarid
Copy
Tagasi üles