Pühapäeval süüdatakse tuled Pärnu jõulukuusel

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advenditule saab igaüks koju kaasa võtta.
Advenditule saab igaüks koju kaasa võtta. Foto: Ants Liigus

Esimesel advendil, 29. novembril kell 16 süüdatakse Pärnu Keskväljakul jõulukuusel tuled, samuti ehitakse pühapäeval Pärnus „Heade soovide puu“ ja süüdatakse esimese advendi küünal.


Esimesel advendi üritused algavad Pärnus kell 12 Steineri aias „Heade soovide puu“ ehtimisega. „Juba traditsiooniks saanud patsipuu lisab värvirõõmu jõulukuisesse Pärnusse. Pärnu linna ja maakonna iga elanik saab käsitööpuule siduda koos hea sooviga enda valmistatud punutud paela,“ ütles Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo. Jõulurõõmu loovad puu ehtimisel Punane torn ja MTÜ Maarja-Magdaleena Gild.



Pärast „Heade soovide puu“ ehtimist kell 14.30 toimub Eliisabeti kirikus esimese advendi jumalateenistus koos kaunimate jõululauludega. Esineb tütarlastekoor Elise.



Kell 16 oodatakse linnaelanikke Keskväljakule, kus meeleolu loovad puhkpilliorkester Saxon ja segakoor Endla ning teatri noortestuudio näitlejad Enn Keerdi juhendamisel.



Pärnu Eliisabeti koguduse õpetaja Enn Auksmann pöördub linnarahva poole ning süütab esimese küünla. Esimese advendipühapäeva värv on valge, seega süüdatakse valge küünal, mis tähendab tänulikkust, rõõmu ja pidu.



Linnapea Toomas Kivimägi annab edasi head soovid advendiajaks. Süttivad tuled linna jõulukuusel ja iga soovija saab advendiküünlast tule koju kaasa viia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles