Festival Hard Rock Laager toimub ka järgmisel aastal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali Hard Rock Laager peakorraldaja Kaido Haavandi
Festivali Hard Rock Laager peakorraldaja Kaido Haavandi Foto: Erakogu

Eesti ainsa eriti raskele rokile ja metal-muusikale spetsialiseerunud festivali Hard Rock Laager peakorraldaja Kaido Haavandi lubab, et festival toimub kõigi raskuste kiuste ka järgmisel aastal.

Kas Hard Rock Laager 2010 toimub?

 Jah, Hard Rock Laager 2010 toimub 2.-3. juulini Vana-Vigalas.

Kas HRL-i mõjutab maksutõus siis vähem, kui näiteks Rabarocki? Kuidas leiab HRL jõudu jätkamiseks?

Kindlasti on karmi käibemaksu mõju meile sama laastav ja paneb meid mitmete valusate valikute ette. Kuid alternatiivse muusika, olgu selleks siis mõni elektrooniline stiil või ekstreem-metal, üheks läbivaks motoks on olnud läbi aegade «kõige kiuste» ja see, juba kaheksa aastat järjest aset leidnud festival peab jääma vaatamata sellele, mis suunast hetkel poliitiline tuul puhub.

Selge on see, et Rabarocki mõõtudes maailmatasemel festivali korraldamisega seotud risk on kordades suurem, kui Hard Rock Laagril ja ma arvan, et see on ka järgmise aasta Rabarocki ära jäämise põhjuseks.

Kas olukord muusikaürituste turul läheb lähiaastatel sinu arvates veel halvemaks või hakkab pigem vaikselt paranema?

Leian, et juba Rabarocki toimumata jäämise fakt iseenesest viib kogu Eesti festivalikultuuri mitmeid aastaid tagasi. Nii et lähiaastatel on paranemisest raske rääkida - hea kui olukord taastub ja areng kunagi edasi läheb.

Küll aga võib loota, et ühiskonna üldine tervenemisprotsess jätkub ja elav muusika ning kontserdist vabas õhus saadav energialaks on aina rohkem au sees. Soovitan soojalt kõigil, kes pole lava ees suvist küünarnukitunnet proovinud, sellega hiljemalt järgmisel suvel algust teha - sellisele elamusele pole võrdset kõrvale panna!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles