«Isade koht ei ole sünnitusel!»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuntud prantsuse arsti arvates on sünnitusele kippuvad isad vaid tülinaks.
Tuntud prantsuse arsti arvates on sünnitusele kippuvad isad vaid tülinaks. Foto: Panther Media/Scanpix

Tuntud prantsuse sünnitusarst Michel Odent on veendunud, et sünnituse juures viibivatest isadest on rohkem kahju kui kasu. Ta paneb meeste süüks isegi keisrilõikuste sagenemist.


Odent peab isade viibimist sünnitustoas «sünnitusmiljöö mehelikuks muutmiseks». Tema sõnul seavad rahutud isad ka naised pingesse, mis takistab sünnitust kergendava hormooni oksütotsiini tootmist, vahendab Alltombarn.se. See omakorda aga kasvatab ka planeerimata keisrilõikuste arvu.

Üle 50 aasta prantsuse, inglise ja aafrika naistel sünnitada aidanud doktor peab parimaks lihtsat sünnitust, kus sünnitava naise kõrval ei viibi kedagi peale vaikselt toimetava ja kogenud ämmaemanda.

«Oksütotsiin on armudroog, mis aitab naisel sünnitada ja lapsega kontakti luua. Kuid see on ka väga häbelik hormoon, mis ei vallandu, kui naise ümber on palju rahvast ja tehnilisi abivahendeid. On aeg hakata sellest aru saama,»  selgitab kogenud arst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles