Urmas E. Liiv: Sergeid ootab ees helge tulevik, aga mind must auk

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2 selle hooaja hittsaate "Selgeltnägijate tuleproov" finaali salvestus Maakri tänaval 16.11.09 - Saatejuht Urmas E. Liiv pakub nõidadele oma verd?
Kanal 2 selle hooaja hittsaate "Selgeltnägijate tuleproov" finaali salvestus Maakri tänaval 16.11.09 - Saatejuht Urmas E. Liiv pakub nõidadele oma verd? Foto: Karli Saul

Esmaspäeva hommikul olid Raadio Uunol külas saate «Selgeltnägijate tuleproov» saatejuht Urmas E. Liiv ja maag Sergei.

Esimesena vastab Raadio Uuno kuulajate ja Elu24 lugejate küsimustele Urmas. 

Urmas e. Liiv, miks ei toimunud «Selgeltnägijate tuleproovi» uut finaali?

Finaal ju tegelikult toimus, tulemused olid sellised nagu nad olid. Kordusfinaalist finalistid loobusid ja argumente võib täpsustada Sergei.

Sergei: Minu argument oli see, et ma olen tõestanud juba iseendale kõik, mis ta tahtsin tõestada ja selleks ma sinna saatesse ka läksin.

Urmas, kaks hooaega on seda saadet juba olnud. Kui palju on see Sinu maailmapilti muutnud? Oled näinud finaali, mis õnnestus ja teist, mis täiega läbi kukkus...

Mis mõttes läbikukkunud… Selline see saade lihtsalt oli. Etteaimamatu. Ja meie favoriit Sergei kukkus korduvalt ennegi läbi. Mitmes saates oli tal null tulemus ja sa ei saa ju kunagi kindel olla, et edu on garanteeritud.

Ja ei kukkunud see saade midagi läbi! See tulemus oli võib-olla intrigeerivam, kui oleks olnud mõni teine tulemus. Eelmise aasta õnnestumiste osas oli see süüdistuste laine jälle teises suunas hästi suur.

Eesti ei ole ainuke koht, kus seda saadet tehakse. Kas ka mujal on midagi sellist juhtunud nagu meil seekord, et keegi ei võitnud?


Ma ausalt öeldes ei tea seda.

On mujal maailmas korraldatud sellist läbu nagu oli meie finaalis?

Võib-olla ei ole ka sellist läbu korraldatud… See kriitika tuleb alla neelata ja nõus olla, et stuudiopublik läks natuke käest ära.

Kelle süü selline läbu oli?


Mitte, kelle süü, vaid hulk elavaid inimesi… Tekkis võib-olla selline sünergia, mida ei olnud võimalik ette näha ja vot ei tea, kelle süü see oli. Niimoodi lihtsalt juhtus ja mida lõpupoole edasi läks, seda rohkem tunnetasin ka ise, et see asi läks nagu käest ära.

Aga teisalt, selleks olid ju finalistid ette valmistatud. Nad teadsid, et kohal on publik ja mis seal toimuma hakkab. Ja seda, mis sünnib kohapeal, ei oska ju kunagi sajaprotsendiliselt ette ennustada.

Mis oli finaalsaate vaatajanumer?


See oli super! Ta juhtis telesaadete vaadatavuse edetabelit. Sellel aastal on vaadatud rohkem ainult Presidendi vastuvõttu ja Eurovisiooni.

Urmas, miks Kalju Komissarov nii kuri oli? Kas tal oli paha tuju või pidi ta teadlikult olema selles rollis?

Kas Kalju Komissarov oli kuri!? Ma arvan, et ta oli lihtsalt temperamentne ja väljendas oma arvamust mis seal toimus. Kurjusest oli asi kaugel, ma arvan.

Kas tõesti tegid nõiad publiku hulgas ära võistlevatele nõidadele?

Tuletage parem meelde, et kutsusime sel hooajal kohale inimesed, kes ei ole nii kindlad oma nõidumiskunstis, kui eelmise hooaja nõiad. Seekordne üleskutse oli ikkagi algajatele selgeltnägijatele, kes alles hakkavad ennast avastama. Ja siiski jõudsime väga huvitavate selgeltnägemise juhtumiteni ja võimete tõestamiseni.

Aga kas finaalis tehti kõigile ära… No ma lihtsalt ei oska seda kommenteerida. Selline kahtlus küll oli, aga ma ei tea…

Urmas, kas loed saate kohta käivaid kommentaare?

Hästi moes on ju vastata, et mina kommentaare ei loe. Mina loen küll sellepärast, et peab ikkagi olema kursis, mida rahvas arvab.

Mis värk oli – viimases saates olid Sergei juuksed ära aetud, aga siis kui mindi peale saadet tšekki lastekodule üle andma, olid Sergeil jälle juuksed peas?


Tal on praegu ka juuksed peas, aga need on lihtsalt kammitud teistmoodi, kui finaalsaates.

Eelmine aasta pandi Sind Urmas paari Nastjaga, siis nüüd pannakse Sind paari Sergeiga. Kas Sa muudad oma seksuaalset orientatsiooni pidevalt?

Teen seda igal sügisel. Ma olen nagu pervost klassijuhataja – iga kord, kui tuleb uus klass, siis ma valin sealt endale uue õpilase välja ja hakkan temaga liini ajama.

Miks olid nõus andma koos Sergeiga online-intervjuu? Kas ta on siis siiski mitteametlik võitja või?

Ei, teen temaga, sest tema on minu «mitteametlik boyfriend», mitte võitja. Sergei teab, et ettepaneku ma tegin kõigile, aga Tarmo ei saanud ja Kristi ei tahtnud väga tulla.

Urmas, kas see on Sind kuidagi mõjutanud, et veetsid saate tegemise ajal nii palju aega koos nõidadega?

Võib-olla on jah… Just see teine hooaeg oli selline… Ma võib-olla kulutasin isegi liiga palju aega selle saate peale. Unenägudes nagu kangastus rohkem kummalisi episoode, kui möödunud aastal.

Kas saate tegijad said nüüd hea õppetunni? Paranormaalsed nähud pole šõu tegemiseks…


Ilmselt ei ole jah, aga kogu saade on üles ehitatud ju üldhuvitavalt ja ilmselt käib kriitika jälle selle finaali kohta. Finaalis olid täpselt samasugused ülesanded nagu kõikides teisteski saadetes…

Kui inimene arvab, et see teleformaat ei sobi paravõimete mingisugusteks näitamiseks, siis ärgu vaadaku seda saadet.

Kuidas valiti neid ülesandeid sinna finaali? Kes selle valikuga tegeles? Kes mõtles välja?

See ülesannete koostamine on ju keeruline protsess. Selle jaoks oli väga suur meeskond taga. See oli kollektiivne töö.

Miks lasti Hannes koos oma jüngritega finaali. Ta ilmselgelt segas finaali, kuna on üdini negatiivne inimene. Kriminaal, kes tegeleb selliste halbade asjadega nagu teistele inimestele surma soovimisega, jne.

Hannest mitte ainult ei lubatud, vaid isegi kutsuti sellepärast, et ta on ju eelmise aasta saate osaleja ja seal ta näitas, et tal ei ole nii suured need võimed. Et ta professionaalsus ei ole nii kõrge, kui arvatakse. Ma ei tea, miks arvatakse, et ta võib kõik ära rikkuda.

Sergei: Mina oleks olnud rahulikum, kui teda poleks kutsutud.

Kas finalistide soov oleks olnud, et seal poleks olnud kedagi peale žürii ja saatejuhi?

Jah.

Kas oleksite saanud põnevama lahenduse, kui oleksite salvestanud finaali näiteks Glehni lossis?

Mina ei tea. Mina olen püüdnud nii ja naa teha. Osa rahvast arvab esimesel juhul, et see on kokkumäng ja valetamine. Mina olen püüdnud seda nii ausalt teha, kui mul on võimalik olnud ja niimoodi see finaal seekord kujunes. Minu arust oli see okey.

Urmas, miks just Sind valiti taolist omanäolist saadet juhtima ja kas võtsid pakkumise kohe vastu või kaalusid pikalt?

Aga mind ei valitudki ju… Tekkis lihtsalt patiseis, et keegi pidi seda saadet tegema.

Kas loodad ka näha Selgeltnägijate tuleproovi kolmandat hooaega?

Mina küll loodan. Aga pigem vaatajana.

Kas mõnel salvestuse päeval on olnud tervis ka kehvem, kui selgeltnägijatest vabal päeval?


Jah, on olnud küll. Saatepäeval on olnud täiesti äranärvutatud olukordi.

Kuidas sinu elu peale saadet edasi läheb? Mis sinust saab?

Sergeid ootab nüüd helge tulevik, aga mind ootab ees must auk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles