1045 nimega eesti mees

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain-Alari Juhanson
Ain-Alari Juhanson Foto: Karli Saul

Triatleet Ain-Alar Juhanson on erakordselt sihikindel ja tahtejõuline mees.


Oma tahtejõu ja 1045 toetaja tiivul lendas mees triatleetide Mekasse, Ironmani võistlusele Hawaiile. Ei virisenud sugugi, et sponsoreid napib ja need on kitsid, vaid kogus ise raha kokku. Palus lihtsalt toetajatel raha oma arvele kanda, minimaalselt 100 krooni. Iga annetaja sai oma nime Ain-Alari tiimi-särgile.


Raha tuli nagu raba. Paari nädalaga kogunes vajalik summa, 150 000 krooni. Sai Hawaiile ja jäi ülegi. «Leppisime kokku, et ma ei avalikusta toetuste suurusi,» jutsutas sportlane. «Nimed on ju ka särgi peal ühesuurused. See 100 krooni, mille on annetanud üks vanaema, kes on kogunud seda aasta otsa, on ehk olulisem, kui mõne teise inimese palju suurem summa.»

Näete, mida suudab hea sõna ja siiras palve! «Inimestele läheb korda see, mida ma tahan teha,» ütles sportlane ise tagasihoidlikult. «Nüüd käisin võistlemas ja saan talve üle elada.»

Vähem on tuntud fakt, et Ain-Alari oli 15 aastat tagasi koos sõprade ja kamraadidega parvlaeva Estonia viimasel reisil. Ta oli siis 17-aastane. Ta pääses eluga. Kanal 2 uues saatesarjas «Ellujääjad» jutustab Ain-Alar ise, kuidas teda mõjutas laevahukk, sõprade kaotus ja kuidas ta selles masendavast august taas välja tuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles