«Kallis, ootan sind homme kell 6 kella all!»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas seda ilusat aega tagasi saada?
Kuidas seda ilusat aega tagasi saada? Foto: Panther Media/Scanpix

Kui abielu oleks niisama kõditav kui esimene kohtamine, siis ei lahutaks meist keegi ju mitte kunagi. Ja kuigi naine ei viitsi enam jalgu raseerida ning mees ei viitsi enam... peaaegu mitte midagi, ei tasu püssi kohe põõsasse visata - appi tulevad kohtamiskursused.


Inglismaal korraldavad mitmed klubid abielupaaridele, kelle argipäevast igasugune maagia kadunud on, kohtamise ja flirtimise kursusi, vahendab metro.co.uk.



Lubadused on tõepoolest paljutõotavad: kursustel osalejad viiakse tagasi aega, kus teineteisel riideid seljast rebiti ning igapäevane vestlus oli tunduvalt sisukam kui praeguseks alles jäänud napp head ööd soov.

Eelkõige õpetab kohtamiskursus, kuidas jälle olla vanamoodsalt romantiline. Osalejad saavad vestelda konsultandiga, kes jagab flirtimisnõuandeid, annab riietussoovitusi ning tuletab meelde, kuidas partnerit üllatada - nii nagu vanasti.

«Kohtama minnes on kõik uus ja põnev,» räägib Elect Club'is sarnaseid kursusi organiseeriv Haley Hill ning jätkab: «Kui teatud kindlus on käes, on meil kombeks oma mugavustsooni langeda ning kogu see iha, mida me teineteise vastu tundsime, kaob.»

Klubid, nagu näiteks Asian Dinner Club, ei piirdu vaid kursustega ning tulevad appi ka praktilisemat laadi küsimuste lahendamisel. Kui vaja, leitakse lapsehoidja, broneeritakse laud restoranis või saadetakse keegi koju tolmu imema, kui kunagised armunud kohtamisel endist tuld lõkkele püüavad puhuda.

Salima Manji, kes organiseerib paaridele nn üllatuskohtamisi, ütleb, et kõige raskem kogu asja juures on inimesi kodust välja saada.

Lääne-Londonis elav 35-aastane arst Manoj Mistry ja temast aasta noorem naine Sam otsustasid kohtamiskursuse kasuks, sest neile sai selgeks, et argirutiin ja tööstress on nende suhet nii palju mõjutanud, et nad peavad üksteist liiga iseenesestmõistetavaks.

Nõnda korraldaski klubi paarile pimekohtingu, olles mõlemaid enne seda natuke stiilsemaks ja seksikamaks sättinud. Sam meenutab, et ainuüksi eraldi kohale saabumine muutis asja palju erutavamaks - just nagu enne abiellumist, kui sa kunagi täpselt ei teadnud, mil viisil õhtu võib lõppeda.

Sami abikaasa ei suhtunud plaani algul kuigi entusiastlikult, kuid ka tema tunnistab, et läks mänguga peagi kaasa, sest klubi poolt pakutav abi romantilise kohtamispaiga leidmisel ning asjaajamisel vabastas ta mitmest tülikast kohustusest.

Haley Hill nendib, et sarnased kursused on tavalisele suhteteraapiale kergemaks alternatiiviks. Kuigi pakutakse nii «kire ellu äratamise» kui «seksika nädalalõpu» pakette, on Hilli sõnul nende klubis kõige populaarsem pakett, mis kannab nime «Spioonikool».

Ta selgitab: «Kui oled näinud, kuidas sinu naine revolvrist tulistab ja lähivõitlust harjutab, siis ei vaata sa teda kunagi enam samasuguse pilguga. See annab hulganisti seksikaid kogemusi, millest veel samal õhtul romantilisel õhtusöögil rääkida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles