Jõuluvanad kihutavad sel aastal ringi autodega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna pärastlõunal kella kolme paiku oli Paide keskväljakul sadu ootusärevaid lapsi, sest kohe-kohe pidid sinna saabuma jõuluvanad, IX ülemaalisel jõuluvanade konverentsil osalejad, kokku 51 pluss teist sama palju päkapikke ja jõulumemmesid ning üks jõulukoer ja põhjapõder.

«Näe, tulevadki,» hüüdis üks isa kukil istuv jõmm.


Et talv on lumevaene, on jõuluvanade sõiduriist sel aastal mitte saan, vaid auto, enamasti punast värvi.


Vaid üks jõuluvana polnud siiski suutnud oma saanist loobuda, oli selle bussi katusele sikutanud ja lubas sealt häälekalt, et ega tali taeva jää.


«Kas ootate juba meid? Kas olete jõuludeks valmis?» uuris lastelt jõuluvana Ärni.


«Jaa!» hüüdsid lapsed vastu.


Jõuluvanadega sai patsu lüüa ja kallistada.

Paide raekoja ette sättisid jäuluvanad üles oma liikuva kodu - postkontori.
Pidulikult avati IX ülemaaline jõuluvanade konverents, mille raames tõimuvad jõuluvana Ärni sõnul jõulumeestele erialast ja silmaringi laiendavad koolitused, dispuudid ning arutelud. «Otse loomulikult tegeleme Paides ka lastega, jagame komme, korraldame ühise jõuluvalguse viimise rongkäigu Paide Vallimäele ning osaleme homme kell 12.30 lõbusal Jõuluolümpial, kus võtame mõõtu kuuel erineval ala,» lausus Ärni.
Täna õhtul saab aga kella 18-20 jõuluvanadega nende oma pilli saatel Paide keskväljakul tantsu vihtuda.

Jõuluvanade iga-aastaste jõulueelsete konverentside tava sai alguse juba 2000. aastal Pärnus, eelmisel aastal toimus konverents Saaremaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles