Ürgmehed esitlesid DVDd punkaeroobika saatel

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval näitasid Jan Uuspõld ja Tanel Padar ja The Sun ja muud ürgmehed ette, millega nad suve jooksul tegelenud olid.


Ameerika-stiilis grillikõrtsis esitleti suvise Ürgmehe-tuuri ainetel valminud plaati, tegelikult lausa kahte. Ühes karbis võib jõulukuuse alla (no huvitav, miks just enne jõule need plaadid välja tulevad) panna nii DVD etenduse salvestusega kui CD-tuuril kõlanud lauludega.

Kohal viibis valdavalt maskuliinne muusikute ja meeleahutusajakirjanike selstkond, kes laskis hea maitsta hõgutavalt barbekjuutatud veisekülgedel ja lahjal ameerika õllel. (Te ikka teate, mida on ühist ameerika õllel ja kanuusõidul? No vat...)

Suni poisid ei vaevunud pärast pikka suvetööd ja sügisest kontserditegevust lühikeseks sutsakaks pilli pihku võtma, nende asemel lükati lavale Saaremaine ansabel Punkentsefaliit. Kui poiste mänguoskus vaimukusele järele jõuab, saab neist päris tore punt, juba singelgi välja. Uuspõld kiitis neid igatahes kõvasti, aastajagu positiivset kriitikat on saarlastel käes.

Koos ansambliga sigines püüne ette keegi peamikrofoniga vanempioneerijuht, kes kamandas publikumi punkaeroobikat tegema. Ikka nii, et tema näitas ette ja rahvas tegi järgi. Erilist innustust see ei äratanud, ehkki näiteks vanameister Hardi Volmer hüppas rõõmuga kaasa. Saigi lihakäntsakad kõhus ühtlasemaks raputatud. Aga näiteks Mihkel Raud vaatas kargamist laua taga istudes pealt.

Õige pea vajus autogrammeeritud DVD-karpidega varustatud seltskond õhtuhämarusse. Tööd jagus, neljapäeval toimus Tallinnas vähemalt kolm plaadi- ja kaks meelelahutuskirjanduse esitlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles