Kerjus pani panka 91 kilogrammi münte

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India kerjus avas pangas arve, millele ta pani 91 kilogrammi münte
India kerjus avas pangas arve, millele ta pani 91 kilogrammi münte Foto: AFP / Scanpix

Indias Calcuttas tõi üks kerjus panka hoiule 91 kilogrammi münte.

Pank avas kerjusele arve ja hoiule toodud raha ülelugemiseks kulus telleritel kolm päeva, kirjutab BBC.

 

Laxmi Dasi sõnul alustas ta kerjamisega rohkem kui 40 aastat tagasi, kui ta oli lapsena põetud lastehalvatuse tõttu peaaegu liikumisvõimetuks jäänud.

 

«Kogusin raha selleks ajaks, kui ma enam kerjata ei suuda. Ühel päeval jään vanaks ja mul tekivad tervisehädad. See raha on minu pension,» selgitas kerjus.

India keskpanga Maniktola harupanga juht sõnas, et see naine on säästlikkuse eeskuju.

«Ta näitas, et isegi kui teenid väga vähe, saab ikkagi midagi kõrvale panna,» lisas pangajuht.

Pangajuht jätkas, et Laxmi Dasil on nüüd nende pangas arve avatud ja need, kes soovivad teda veelgi aidata, võivad  naise nimele nende panka tšekke saata.

Dasi rahade hulgas olevad kõige vanemad mündid pärinevad 1961. aastast ning ei ole enam käibel. Kuid pangatöötajate kinnitusel aktsepteerivad nad ka neid kui legaalseid maksevahendeid.

«Meie pank ei tee klientidel vahet, selleks võib olla nii miljonär kui ka kerjus,» lausus panga pressiesindaja Shantanu Neogy.

 

Politsei andis Laxmi Dasile nõu oma säästud panka paigutada, kuna korrakaitsjate arvates oleks see raha võinud naise viletsas kodus varaste küüsi langeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles