Lemmy põhjustas Saksamaal natsisümboolika kasutamisega skandaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmy
Lemmy Foto: WENN

Ansambli Motörhead staar Ian «Lemmy» Kilmister on sattunud Saksamaal skandaali keskmesse pärast seda, kui ta poseeris ajalehele natsisümboolikat kandva mütsiga.

Lemmy, kes kogub erinevaid natsisümboolikat kandvaid esemeid, kandis mütsi ajaleheloos, millega reklaamiti ansambli esinemist Aurichis toimunud Wacken Rocks Seaside – nimelisel festivalil, teatab WENN.

Kuid mehe mütsivalik on nüüd andnud alust uurimisele, mis peaks otsustama, kas Lemmy on Saksa seaduste kohaselt sooritanud kuriteo või mitte. Põhiseadusevastane propaganda, eriti see, mis on seotud riigi natsistliku minevikuga, on Saksamaal illegaalne.

Aurichi politsei pressiesindaja sõnul kandis rokkar küll haakristiga mütsi, kuid ametliku süüdistuse selles osas saab esitada siiski vaid prokurör.

Lemmy ise kommenteeris oma armastus natsisümboolika vastu hiljutises intervjuus järgmiselt:
«Aegade algusest peale on pahadel poistel olnud alati kõige ägedama vormid. Napoleon, lõunaosariiklased, natsid. Neil kõigil olid viimasel peal vormid! Minu arvates on SS-lase vorm lihtsalt geniaalne. Nad olid oma aja rockstaarid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles