Justament hakkab peoga varakult pihta

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justament esinemas kahe aasta eest põhiseaduse 15. aastapäeva auks Tartus toimunud vabaõhukontserdil.
Justament esinemas kahe aasta eest põhiseaduse 15. aastapäeva auks Tartus toimunud vabaõhukontserdil. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Ansambel Justament hakkab läheneva sünnipäeva rauda taguma varakult: alles hulga kuude pärast 30. sünnipäeva tähistav bänd läheb juubelituurile juba veebruaris.


Tõsi, hakatuses Miks Jutita nime all tegutsenud ansambli algkoosseisust on tänapäevani Justamendiks edenenud menupundis ainsatena väsimatult rivis Toomas Lunge ja Jaan Elgula, Andres Dvinjaninovil, Ivo Peetsol, Tiit Nikopensiusel ja Urmas Helinal on tallata teised teed.

Et Justamendi tegevuse algus jäi nõukogude aega, kasutati, nagu kirjutab ansambli kodulehekülg, "Vene riigi suurt ja põhjatut rahakotti" ning reisiti palju Moskva papi eest.

Sedasi pole imestada, et Justament tuuris toona läbi suurema osa sotsialismileeri riike, rääkimata otsatust hulgast esinemistest Sarmaatia lagendiku eri paigus.

Taasiseseisvunud Eestis on Justamendi lend endiselt kõrge, paraku on kaugeid välisreise jäänud vähemaks.

Küll ei toimu Eestis pea ühtki suuremat muusikasündmust ega festivali, kus ei astuks üles Toomas Lunge (klahvpillid, akordion, laul), Indrek Kalda (viiul, laul), Tiit Kikas (viiul), Jaan Elgula (akustiline kitarr, laul), Viktor Vassiljev (elektrikitarr, laul), Alari Piispea (bass) ja Tiit Kevad (löökriistad) ehk kokku Justament.

Justament 30

3. veebruaril Tallinnas Vene teatris.
4. veebruaril Aruküla rahvamajas.
5. veebruaril Jõgeva kultuurikeskuses.
17. veebruaril Viljandis pärimusmuusika aidas.
18. veebruaril Võru kultuurimajas Kannel.
20. veebruaril Kuressaare Linnateatris.
25. veebruaril Paide kultuurikeskuses.
2. märtsil Pärnu Endlas.
3. märtsil Rakvere teatris.
4. märtsil Vanemuise kontserdimajas.

Kõik esinemised algavad kell 19.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles