R2 Aastahitt: laval HU? koos Mahavokiga!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahavoki kontsert 31. juulil Padise kloostris
Mahavoki kontsert 31. juulil Padise kloostris Foto: Siim Solovjov

R2 Aastahiti galaüritus pakub lisaks Unistuste Bändile ning muusikasõprade poolt hääletatud võitjatele veel ühte erakordset sündmust – lavale tulevad korraga nii HU? kui Mahavok. Hääleta 2. jaanuaril 2010 R2 Aastahiti gala lavale Aastahiti stiilseid auhindu vastu võtma oma lemmikartistid Raadio 2-e kodulehel.

R2 Aastahiti galaürituse raames astuvad korraga lavale koos kaks Eesti muusikaelu oluliselt mõjutanud ansablit – HU? ja Mahavok.

«Möödunud suvel peale Mahavoki kontserti Padise kloostris astusin Heini Vaikmaa juurde ja rääkisin talle mõttest, et HU? ja Mahavok võiks koos kunagi midagi laulda ja laval esineda,» ütles Raadio 2-e peatoimetaja Heidy Purga.

«Heini oli vaimustuses sellest, mida HU? Mahavoki loominguga teinud oli. Ja ta oli põhimõtteliselt kohe nõus. Ilmselt aitas HU? natukene kaasa sellele üldisele Mahavoki taaskordsele vaimustuslainele. Kindlasti sünnib sellest Aastahiti galaõhtul midagi harukordset.»

HU? on Hannaliisa Uusma ning Leslie Da Bass ja Critikal. Bänd saavutas ainuüksi kahe singliga «Kosmos» ja «Absoluutselt» kosmilise edu kohaliku kuulajaskonna seas, olles nii raadiote nimekirjade mängitumaid kui soovisaadete soovitumaid. Eesti Muusikaauhindade jagamisel noppis HU? auhindu kolmes kategoorias - Aasta Album, Aasta Ansambel, Aasta Uustulija. Uut albumit lubab HU? 2010 aasta kevadeks.

Mahavok on kõrge kullaprooviga pop-rock ansambel ning tänu sellele kõlab nende 80. aastatel loodud muusika jätkuvalt paljudes Eesti raadiojaamades ja taas ka kontserdilavadel. Heini Vaikmaa värskete kujunditega muusika ning head ja karismaatilised vokaalsolistid tõid ansamblile lausa uskumatu edu nii Eestis kui kaugemal.

Ansambli solistidena on kaasa löönud Marju Länik ja Karl Madis, kuid suureks laulis ansambli Kare Kauks. Tartu muusikapäevadel võideti 1987. aastal grand prix ja samal suvel pälvis Kare Kauks esikoha rahvusvahelise lauljate konkursil Jurmalas Heini Vaikmaa lauluga «Mägede hääl».

Tolle aja kohta on lausa hämmastav, et Moskva lehtede aasta laulude poptabelites pälvis eestikeelne lugu neljanda koha. «Mägede hääle» kõrvale võib julgelt asetada sellised lood nagu «Usu ometi», «Suletud silmadega», «Kaugel maal» ja teised pärlid, mis on ajaproovile vastu pidanud.

Tänasest on müügis Aastahiti galaüritusele vaid 300 piletit hinnaga 100 krooni. Piletid müügil Piletilevi müügikohtades ja Statoili teenindusjaamades.

R2 Aastahitt 2009 gala toimub Telliskivi tänava depoos (Telliskivi 62). Otseülekanne Raadio 2-s ja ETV-s. Muusikaajalugu muuta ning hääletada saab internetis aadressil www.r2.ee/aastahitt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles