Kirikuisa soovitas vaestel poodi vargile minna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees
Inglismaal puhkes skandaal kirikuisa üle, kes soovitas vaestel oma perekondade toitmiseks poodidesse vargile minna.

«Jumala armastus vaeste ja põlatute vastu kaalub üles rikaste õiguse varale,» vahendab Ananaova vikaar Tim Jonesi sõnu.

Sellise avalduse tegi Jones Inglismaal North Yorksis asuvas Saint Lawrenci kirikus jutlust pidades. Tema väljendatud ideed on kritiseerinud nii kirikujuhid, politsei kui poepidajad.

42-aastane Jones soovitas vargile minemist eelkõige neile inimestele, kelle elu on väga raske, näiteks äsja vanglast vabanenud kurjategijatele.

«Mina kui kristlik preester soovitan teil poest varastada. Ma ei anna sellist nõu seetõttu, et peaksin vargil käimist heaks või lubatud asjaks, kuna see pole seda,» õigustas vikaar.

«Ma soovitaksin neil varastada suurtest, üleriigilistest kauplustest, mitte väikestest perekondlikest poodidest, kuna tean, et lõpuks kanname need kulud meie, ülejäänud inimesed, kuna hinnad tõusevad,» selgitas Jones.

«Ma ütleksin neile, et nad võtaksid vaid niipalju, kui neil vaja on ja ainult seniks, kuni neil seda vaja on,» lisas vaimulik.

«Andsin selle soovituse raske südamega ja soovin, et ühiskond mõistaks, et bürokraatia ja pidev viivitamine on tekitanud olukorra, kus ellu jäämise nimel rabelevatel inimestel tekib ahvatlus varastada,» jätkas Jones.

Kohaliku politsei esindaja ütles kirikus kuulutatud seisukohta kommenteerides, et poevargus on kuritegu, millele õigustuste otsimine on äärmiselt vastutustundetu.

Ka kirikupead ja poodnike ühenduse esindaja avaldasid isa Jonesi avalduse üle nördimust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles