Fotograaf: Süüria mässulised raiusid mehel pea maha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria mässulised raiusid mehel pea maha
Süüria mässulised raiusid mehel pea maha Foto: Youtube

Internetis liiguvad videokaadrid, milles väidetavalt Süüria mässulised raiuvad oma ohvril pea maha.

Neis on näha ühte linnaväljakut, kus on kinniseotud silmadega mees, edastab news.com.au.

Selle juhtumi paljastas üks välismaalasest fotograaf, kes kajastas Süüria kodusõda Aleppos ja selle lähedal asuvas Keferghanis.

Fotograafi sõnul oli tegemist ääretu julmusega, mida temal kui palju näinud inimesel oli raske meelest pühkida.

«Nägin, kuidas inimest koheldi viisil, nagu ühtegi inimest kohtlema ei peaks. Tegemist oleks olnud nagu stseeniga keskajast,» lausus fotograaf.

Süüria kodusõjast on tehtud tuhandeid pilte kaamerate ja nutitelefonidega ning need on jõudnud internetti. Samas ei saa keegi nende autentsust tõendada.

Fotograafi kinnitusel on see üsna haruldane, et tal on olnud võimalus kajastada Süürias toimuvat just sellisena, nagu see on.

«Palju on juhtumeid, milles rolli mängib massipsühhoos. Tegemist ei ole enam inimeste, vaid hullunud karjaga, mis ei allu kontrollile. Mass vajab kellegi alandamist ja ohvrit,» nentis fotograaf.

Tema poolt jäädvustatud juhtumis oli ohver noor ning enne hukkamist ütles ta midagi kurvalt ja rahulikult araabia keeles.

Siis sunniti ta põlvili, tõmmati kõri läbi ja löödi pea maha.

Tapjad tõstsid siis pea võidukalt üles ning näitasid rahvamassile.

Fotograafi sõnul oli see tegelikult juba neljas hukkamine, mille tunnistajaks ta ühel päeval  Aleppo piirkonnas oli.

«Inimesena ei oleks ma iialgi midagi sellist näha tahtnud, kuid olen fotograaf ja ajakirjanik ning see on minu töö. Tahan selle õudust tekitanud juhtumi unustada,» sõnas fotograaf.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles