Uus iluravihitt – kortsudest vabanemine platsentaseerumi abil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus iluravihitt – kortsudest vabanemine platsentaseerumi abil
Uus iluravihitt – kortsudest vabanemine platsentaseerumi abil Foto: AFP / Scanpix

Araabia Ühendemiraatides Dubais on võimalik enda nahka noorendada platsenta abil.

Kosmeetik Mona Mirza sõnul on uus ilutoode juba populaarsust kogunud ning iga päeva tuleb uusi kliente, kes sellest huvitatud on, kirjutab sky.news.com.

«Platsentaseerumi ravi on efektiivne sellepärast, et see on pärit inimkehast ning selles leiduvad ained on identsed meie organismis leiduvatega. Platsentast valmistatud produkt imendub nahka väga kiiresti,» selgitas kosmeetik.

Mirza lisas, et platsentas leiduva kollageeni mõjul hakkab meie organism tootma rohkem vananemist ennetada aitavat kollageeni.

«See protsess kestab kuni neli kuud pärast platsentaprotseduure,» nentis kosmeetik.

Mirza soovitab platsentaravi alates 35. eluaastast. Esimesed kolm ravi tuleks teha ühe nädala jooksul. Neljas, järelravi aga kuu aja möödudes esimesest ravist.

Tund aega platsentaravi maksab ligi 300 dollarit.

Mirza selgitusel valmistab platsentaseerumit üks USA farmaatsiafirma. Platsentad aga pärinevad Venemaa sünnitushaiglatest.

Kinnitamata andmetel tehakse platsentaravi ka mitmetes Euroopa ilukliinikutes, kuid seal kasutatakse hobuse ja lamba platsentat.

Skeptikute arvates mõjub platsentaravi vaid sellepärast, et patsiendid sellesse usuvad.

«Platsenta on nagu platseebo, kui usutakse, et see aitab, siis hakkab organism ise tootma kasulikke aineid, mis tõesti kortse võib-olla natuke siluvad,» on skeptikute seisukoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles