Saaremaa jääteed ei avata enne jaanuari lõppu

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee märgistamine Kihnu ja munalaiu vahel kolm talve tagasi.
Jäätee märgistamine Kihnu ja munalaiu vahel kolm talve tagasi. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Vaatamata möödunud aasta lõpu ja uue aasta alguse pakasele, Virtsu ja Kuivastu vahelist jääteed enne jaanuari lõppu päris kindlasti ei avata, sest alles siis tasub minna jää paksust kontrollima, kirjutas

Meie Maa

.


"Laseme ikka natuke külma ka olla. Need paar päeva, mis on olnud, jäävad väheseks. Enne jaanuari lõppu ei ole küll mõtet millelegi loota," ütles Lääne regionaalse maanteeameti Kuressaare esinduse peaspetsialist Toomas Magus.

Jõulupühade ajal oli Virtsu ja Kuivastu vahel vaba vesi. "Alles nüüd on veele tõmmanud kaane peale, kuid see ei ole väga paksuks jõudnud minna. Paar nädalat peaks olema püsivat külma, et minna üldse luuret tegema," lausus Magus.

Jäätee puhul peab olema jää minimaalne paksus 20 sentimeetrit. Maanteeamet hoiatab autojuhte ametlikult tähistamata jääteel sõitmise eest, sest see on väga ohtlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles