Tuneeslannad soovivad rasestuda Süüria Vaba Armee võitlejatest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuneeslannad soovivad rasestuda Süüria Vaba Armee võitlejatest
Tuneeslannad soovivad rasestuda Süüria Vaba Armee võitlejatest Foto: SCANPIX

Tuneesia võimuesindajate sõnul on noored tuneeslannad hakanud sõitma kodusõjast räsitud Süüriasse, et seksida ja rasestuda Süüria Vaba Armee võitlejatest.

Sellisele käitumisele on nimeks antud seksuaalne püha sõda (jihad al-nikah), edastab Huffington Post.

Tuneesia siseministri Lofti Bin Jeddo sõnul on naised nõus intiimsuhtes olema mitme erineva mässulisega.

«Need tuneeslannad käivad läbi 20 – 100 mehe käest. Tuleb ruttu midagi ette võtta, et see lõpetada,» lausus Jeddo.

Jeddo ei täpsustanud, kui palju tuneeslannasid on juba Süüriasse sõitnud ning kui paljud neist on rasestunud.

Islamistlikud vaimulikud kutsusid selle aasta kevadel mosleminaisi üles sõitma Süüriasse, osutamaks seksiteenust mässulistele võitlejatele.

Esmalt oletati, et teadaanne sellise ülekutse kohta on vale, siis aga tegi Tuneesia religiooniminister avalduse, et Tuneesia naised ja neiud ei pea sellele alluma.

Miks osa tuneeslannasid siiski seda teevad, ei ole teada. Oletatakse, et see võib olla nende viis näitamaks islamile pühendumist.

«Mosleminaised on muutunud end ebaseadusliku seksuaalse püha sõjaga prostituutideks, tuues ohvriks nii oma au kui väärikuse. Nende eesmärgiks on seksuaalselt rahuldada sõjast räsitud mässulisi võitlejaid,» kirjutas USA islamiekspert Raymond Ibrahim, kes töötab püha sõda uuriva mittetulundusühingus The Investigative Project On Terrorism.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles