Dubstep ja drum´n´bass kohtuvad reedesel P.E.O.L ja võtavad kokku möödunud aasta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
L.Eazy ja Qba
L.Eazy ja Qba Foto: Tjuun In

Sellel reedel, 8. jaanuaril toimub klubi-lounge Balous üritus ehk kokku saavad Raadio 2 trummi ja bassi saade Tjuun In ning dubstepi saade Kajatuba. Plaate mängivad samanimeliste saadete juhid Joosep, Raadz, Qba ja L.Eazy.

Tjuun In ja Kajatuba on Raadio 2 õhtuse vööndi saated, mis kõlavad eetris reedeti 22.00 – 01.00. Sama nime kannavad ka üritused, mida veavad saatejuhid Qba, To-Sha L.Eazy ja Joosep ning Raadz.

Seekord on otsustanud kaks üritust end üheks koondada ning pakkuda P.E.O.L´istele võimalust tantsida vaheldmisi dupstep ja trumm ja bass muusika järgi, eriti pöörata seekord rõhku eelmise aasta tipplugudele.

2009.a oli muusikalises mõttes huvitav nii trummi ja bassi kui dubstepi koha pealt. Eesti trummi ja bassi kolmikul Mutated Formsil tuli Allsorts plaadifirma alt välja Glory Days Ep, detsembri alguses ilmus kodumaine kogumik «Eesti drum´n´bass vol 3».

Inztance´ilt ilmus koostöös Trisectoriga Hospitali alaleibeli Med Schooli alt «Trace Of a Smile». S.I.N´ilt ilmus Umblu alt EP «Year Zero». Dubstepi olulisemad Eesti asjad olid Bakey, Ustl, Prospecta, Raadz, L-OW «Kila Kola EP», mille ilmutas kodumaine Umblu. Välismaa plaadifirmade alt ilmusid L-OW «One Chance» (On the Edge Recordings) ja Siprut / Bisweed «Ruined Town» Smoking Sessions plaadifirmalt.

Trummi ja bassi, globaalse nimega drum and bass muusikastiili algusajaks loetakse 1994. aastat. Trumm ja bass on välja kasvanud paljudest muusikaliikidest nagu breakbeat, techno, jungle, hip-hop, reggae jt. Dupstep, mis tekkis aastatuhande algusel ning levis massidesse 2005.aastast, on omakorda suurimad mõjutused saanud just trummist ja bassist - muusikalises mõttes kohtuvad sel reedel isa ja poeg.

Trummi ja bassi mängivad: L.Eazy ja Qba

Dubsteppi mängivad: Raadz ja Joosep

Balou avab sel reedel, 8. jaanuaril P.E.O.L´istele uksed kell 23.00

Pilet enne südaööd 50, hiljem flaieriga 75 ja teistele 100 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles