Galerii: Prantsusmaa suurima lennujaama rajamine tekitas kummituslinna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa pealinnast Pariisist 20 kilomeetri kaugusele põhja jääv Goussainville-Vieux Payst sai kummituslinn pärast seda, kui 1970. aastal valmis Pariisi Charles de Gaulle`i rahvusvaheline lennujaam, mis on Prantsusmaa suurim.

See väikelinn on olnud tühi juba üle 40 aasta, edastab foxnews.com.

Lennujaama rajamisel lammutati osa paiga ehitisi, kuna need jäid ehitusele ette. Need inimesed olid kohe sunnitud sealt ära kolima, kuna nad kaotasid kodud.

Kui lennujaam tööle hakkas, said seni kohale jäänud elanikud kohe aru, et seal elamine ei ole enam võimalik, sest nende kodud asusid otse õhkutõusmise ja maandumisradade juures.

Elanikud lahkusid lennukimüra eest inimsõbralikematesse ja vaiksematesse paikadesse.

Möödunud aastal  tõusis Charles de Gaulle´i lennujaamast tõusis õhku ja maandus 500 000 lendu.

Goussainville-Vieux Pays on ka väärtuslik 19. sajandi loss, mis nüüdseks on küll juba üsna lagunenud. Selle lossi lasi ehitada 1860. aastal Theodore Frapart, kes oli paiga linnapea. Frapartid olid kohalikud jõukurid ning nende järeltulijad olid ühed esimesed, kes pärast lennujaama valmimist sealt lahkusid. Lagunenud loss kuulub ikka sellele perekonnale.

Samuti on seal renessansiajastust pärit ja arhitektuuriliselt ilus kirik.

Uudisteagentuuri Reuters fotograaf Charles Platiau külastas seda mahajäetud paika ja jäädvustas, milline see on nüüd.

Külas elab aegajalt üks inimene ja see on Nicholas Mahieu, kellel on seal raamatupood. Samuti on neid, kes paika nostalgaiaga külastavad.

2009. aastal müüs Aeroports de Paris poole sellest ajaloolisest paigast kunagistele elanikele tagasi sümboolse ühe euro eest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles