Must värv muudab näost vanemaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Musta värvi kasuks otsustades pead arvestama, et võid mõne aasta võrra vanem välja paista.
Musta värvi kasuks otsustades pead arvestama, et võid mõne aasta võrra vanem välja paista. Foto: POW/Scanpix

Must on populaarne värvitoon, mis sobib praktiliselt igale poole. Musta värvi rõivaid kantakse ka selleks, et saledam välja paista, kuid ettevaatust! Nimelt on mustal ka negatiivne kõrvalmõju: see muudab sind näost vanemaks.


Värvikonsultant Jules Standish rääkis väljaandele Daily Mail, et näo lähedusse jääv must värvitoon toob esile kortsud, varjud ning silmade all olevad tumedad rõngad. Seda eriti vanemate naiste puhul.



Eelkõige tuleks vältida tumedaid salle, mütse ja ka musti polokraega särke.



Kui must on sinu lemmikvärv ja sa sellest kuidagi loobuda ei suuda, siis vali sügavama väljalõikega pluus või sviiter, nõnda peegeldub nahavärvus sinu näole. Erksama ilme saad ka värvirõõmsa rätiku või suure kaelaehte abil.



Värvispetsialist rõhutab, et tegelikkuses on vaid ühel naisel viiest nii korrektne näonahk, et ta võib südamerahuga musta kanda.



Ta soovitab ka väikest testi, kontrollimaks, kas must värv sulle sobib. Lihtsalt võta mõni musta värvi rõivaese, tõsta see näo kõrvale ja vaata end peeglist. Kui näed, et sinu näole tekivad tumedad varjud või tulevad kortsud tugevamini esile, siis vali kandmiseks midagi muud. Kui aga näol midagi viga ei ole, siis kanna julgelt musta edasi.




Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles