Tõnu Aava elulooraamat ilmub pärast maestro Austraalia-reisi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Aav
Tõnu Aav Foto: Scanpix/Presshouse

Kultuurkapital finantseeris elulooraamatu kirjutamist 20 000 krooniga.


Näitleja Tõnu Aav (70) on oma elulooraamatu kirjutamisega lõpusirgel, kuid viimane punkt pannakse alles pärast Austraalia gastrollilt saabumist märtsi keskpaigas.

«Olen peaaegu üle koera saanud,» ütles Aav. «Koera sabaks jääb see Austraalia-reis, tahan selle ka veel sisse kirjutada. Läheme Austraaliasse neljakesi: Marika Korolev, Helgi Sallo, Ago-Endrik Kerge ja mina. Omal käel läbi mustade maa, nagu öeldakse. Ainukene, kes natukene inglise keelt oskab, olen mina. No aga teised valdavad teisi keeli ja Korolev alustas ka inglise keelega tutvumist.»

«Mängime soome kirjaniku Bengt Ahlforsi näidendit «Viimane sigar» eestlastele neljas linnas,» rääkis Aav. «Selle näidendi tegelased on kõik pensioniealised (välja arvatud Korolevi kehastatav tütar, no aga tal on omad probleemid). Seega peaks tükk vanemale publikule huvi pakkuma. Aga me teame väga hästi, et Austraalia eestlaskonna moodustavad vist juba suuremas jaos sinna viimastel aastatel suundunud noored. Nii loodame seal oma armsat tuttavat publikut kohata.»

«Kui tagasi jõuame, kirjutan raamatu vuhinal lõpuni ja annan kirjastusele ära,» lubas Tõnu Aav.

Erinevalt paljudest näitlejatest, kes on oma eluloo lasknud teistel kirja panna, kirjutab Aav oma loo ise: «Otsustasin raamatu ise kirja panna, siis tuleb detaile rohkem, kui magnetofonile intervjuud andes. Rääkides ei süvene minevikku nii põhjalikult kui ise kirjutades. Tundsin terve möödunud suve sellest suurt mõnu. Kõik elustus silmade ees! See tuleb päris lõbus raamat, mul tuli küll kirjutades kogu aeg naer peale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles