Professionaalne pianist esineb Paide raekojas

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

25. jaanuaril kell 18 annab Paide raekojas soolokontserdi pianist Tanel Joamets. Ettekandele tuleb Griegi palu, vene heliloojate Skrjabini ja Rahmaninovi etüüde ning eesti klaverimuusika üks tippteoseid, Eduard Tubina «Virmaliste» sonaat.



Joamets ütles, et on andnud selle kavaga hulk kontserte juba 2009. aasta lõpul, sealhulgas esines ta Tallinnas Kadrioru lossis ja Tartus Ülikooli aulas. Turnee jätkub veel mitmes paigas.

Tanel Joamets on rahvusvahelise mainega pianist. Alates 2000. aastast on ta igal aastal käinud ulatuslikel turneedel üle Venemaa, lisaks Soomes ja Kasahstanis.
Joamets ütles, et seni on teda igal pool soojalt vastu võetud ja erilist kiitust on pälvinud tema Skrjabini interpretatsioonid, mida ta mängib ka Paide raekojas.
Joametsa rikkalikku kõlavärvipaletti, detailide eredust ja vormiselgust on kiitnud nii eesti kui vene muusikakriitikud.

Joamets ütles, et tema klaverimängus peituv loomulikkus ja loomingulisus on kujundanud austajaskonna, kuhu kuulub inimesi, kes pole muusikat õppinud. «Mulle on öelnud, et minu esinemistest on saadud emotsionaalne laeng, mis tänapäevases, õpetatud olekuga professionaalses muusikas liig sageli puudub,» lausus ta. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles