Jazzklubis kõlab latin-funk-jazz-fusion

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Rull.
Toomas Rull. Foto: Erakogu

Talvepuhkuselt naasvas Endla Jazzklubis esitab sel reedel Toomas Rull koos Tom-Tomm kvintetiga keerulist, kuid rütmikat ja haaravat

jazz

-muusikat.


Jazzklubi eestvedaja Ülle Jantsoni teatel on Toomas Rull väga hinnatud löökpillimängija, hea pedagoog ja omanäolise muusika looja. Rull on mänginud löökriistu koguni 107 plaadil.

Uusim, eelmisel kevadel ilmunud heliplaat kannab nime "Tom-Tomm. Toomas Rull". Kui esimestel oma plaatidel olid löökpillid võrdseväärsed partnerid teistele, siis "Tom-Tommil" otsustas Rull neile pisut rohkem kaalu anda.

Inspiratsiooniallikaks said Soomes käsitsi valmistatud kasepuust korpusega uued trummid, millel eriliselt mahe ja puhas kõla.

Plaadi muusika on Rulli sõnade kohaselt kirjutatud lõunalaiuste meeleolus. Mees ise arvas, et muusika läheb kuskile latin-funk-jazz-fusion'i kanti .

Rütme on plaadil mitmesuguseid ja kontserdil on suur rõhk ka improviseerimisel. Tomiga jagava kontserdil mõtteid Raun Juurikas (klahvpillid), Raul Sööt (saksofon), Marek Talts (kitarr) ja Mihkel Mälgand (bass).

Endla Jazzklubi alustab reedel erandkorras kell 20 ja on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles