Uus-Meremaa stjuardessid saavad roosad kleidid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa stjuardessid peavad tavapärase sinise univormi asemel roosat kandma hakkama.
Uus-Meremaa stjuardessid peavad tavapärase sinise univormi asemel roosat kandma hakkama. Foto: RIA Novosti / TopFoto/SCANPIX

Kui enamasti kannavad stjuardessid klassikaliselt tagasihoidlikku musta või mariinsinist vormiriietust, siis Uus-Meremaa lennukompanii Air New Zealand plaanib rõivastuse osas tõelist revolutsiooni.


Saksa väljaande Bild arvates on 2011. aastast Uus-Meremaal kasutusele tulevad univormid nii jubedad, et tõenäoliselt hakkab lennukites rohkem oksekotte kuluma.



Stjuardessid peaksid hakkama kandma poolde säärde ulatuvat kleiti, mille põhitooniks on kärtsroosa. Roosale joonistatud musti ornamente võrdleb Bild mustriga, mida tavaliselt võib näha vanaema sohval.



Ka lennukipersonal ise pole uue vormi vastu veel erilist vaimustust üles näidanud. Uus-Meremaa ajalehe The Dominion Post teatel öelnud üks lennusaatjatest, et selles kleidis näevad nad välja kui drag queenid.



Uute vormide loojaks on uusmeremaalane Trelise Cooper, kes valiti välja kahekümne viie kodumaise moedisaineri hulgast.



Samas on kollektsiooni kuuluvad meespersonalile mõeldud vormid klassikalised, nagu ka lennukompanii maapealsete töötajate vormiriietus.



Air New Zealand on ka varem pisut erilisemal viisil avalikkuse tähelepanu üritanud püüda. Möödunud suvel tuli firma välja videoga, kus turvajuhiseid jagavad stjuardessid olid kaetud vaid kehamaalingutega.




Uusmeremaalaste uut univormi näed SIIT ja SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles