Ugalas on oodata mitut uuslavastust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teater.
Ugala teater. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ugala teater on alustanud proove mitme uuslavastusega. Oleg Titovi käe all valmiv Edward Taylori komöödia «Majandustõus ehk Kohe käib pauk» on lugemiste ja arutamiste faasis, Theatrumi näitleja Andri Luubi kirjutatud ja tema enda lavastatav «Piloot» on esimesed proovid teinud ja settib tihedama prooviperioodi alguseni.


Tallinnas valmistub Panso kooli 24. lend Viljandisse sõitma, et tuua siin märtsi lõpupoolel oma õpetaja Hendrik Toompere lavastusena välja Tom Stoppardi «Arkaadia».


Oma esimeseks lavastuseks panevad materjali kokku ka Ugala noortestuudiolased.

Esimesena jõuab publiku ette komöödia «Majandustõus ehk Kohe käib pauk», mille esietendus on 26. veebruaril.

Selle loo tegevus leiab aset ühel kevadõhtul Pariisi luksuskorteris. Kõrge euroametnik on just saabunud Londonist, et valmistuda valimisteks, mis peaksid viima ta Euroopa majandusametnike absoluutsesse tippu. Teel helgesse tulevikku ei paista ühtki takistust. Paraku läheb valimiste-eelsel õhtul sassi kõik, mis annab sassi minna. Mõne tunni jooksul saavad selles luksuskorteris kokku just need, kes ei tohiks mingil juhul kokku saada, ning lähevad segi uksed, naised, armukesed ja kostüümikohvrid.

Lavastuse kunstnikutöö teeb Marge Martin (varem Ugalas kujundanud näiteks «Koturnijad») ning mängivad Arvi Mägi, Vilma Luik, Aarne Soro, Peeter Jürgens, Carita Vaikjärv, Triinu Meriste ja Margus Vaher.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles