Muuseumis luusivad mehed Umoja ümber

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meestele suletud Umoja küla naised.
Meestele suletud Umoja küla naised. Foto: Uue Kunsti Muuseum

Pärnu uue kunsti muuseumis tasuta demonstreeritavate laia ilma naiste rõõmudest ja muredest jutustavate dokumentaalfilmide sarjas linastub sel reedel, 22. jaanuaril kell 18 „Umoja - meestele keelatud küla".


Prantslaste Jean-Marc Sainclairi ja Jean Crousillac' 2008. aastal vändatud 52 minuti pikkune ekraaniteos viib vaataja Aafrikasse Kenyasse, maa põhjaosasse, kus Briti sõdurid on aastakümneid karistamatult pilastanud kohalikke naisi ja noorikuid.

Vähe et naisi tallavad sisevastuoludest lõhestunud Kenyasse korda hoidma toodud võõramaalased, neid ei salli omadki: abikaasad ja peigmehed suhtlevad lörtsitud naistega vaid rusikate keeles.

Kui õnnetud pagesid ja asutasid meestele suletud Umoja küla, ei saa nad sealgi asu: armukadedad mehed luusivad nagu kiimas märtsikassid ümber Umoja ja passivad vähimatki võimalust, et virutada elust niigi räsitud naistele veel üks vops.

Rebeccale, meestevaba küla ühele asutajale, toob see aina muret juurde.

Film on ingliskeelsete subtiitritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles