Nädalavahetusel on kõik oodatud aialinde loendama

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasvatihane on tuntud ja armastatud aialind.
Rasvatihane on tuntud ja armastatud aialind. Foto: Kunnar Rüsülainen

Eesti ornitoloogiaühing ja Tallinna linnuklubi kutsuvad linnusõpru 30. ja 31. jaanuaril talvisel aialinnuvaatlusel «Talv 2010».

Talvine aialinnuvaatluse koordinaator Aarne Tuule ütles, et vaatluse eesmärk on saada parem ülevaade nende Eestis talvituvate linnuliikide kohta, kes kogunevad toitmispaikadesse aedades ja parkides.
Iga-aastaste vaatluste tulemused aitavad varakult jälile saada muutustele lindude arvukuses ja nende põhjustele keskkonnas.

Samuti aitab aialinnuvaatlus juhtida tähelepanu sellele, et meie aiad ja pargid on talvel kaugelt liigirikkamad kui esmapilgul võib tunduda.
Tuul ootab üritusele kõiki, kes tunnevad või tahavad tundma õppida talvel koduümbruses esinevaid linde ning anda oma panuse linnukaitsesse.

Talvisel aialinnuvaatlusel osalemiseks tuleb 30. või 31. jaanuaril leida tund aega, mille jooksul tuleb kirja panna kõik vaatluspaigas kohatud linnuliigid.
Oluline on üles märkida iga liigi puhul suurim korraga nähtud isendite arv. Valige endale hea nähtavusega vaatluskoht aias, pargis või kalmistul, soovitavalt lindude toidumaja või toitmispaiga läheduses.
Toidumaja ümber askeldavaid linde võib vaadelda kas või toast läbi akna ja kogu perega.

Vaatlused tuleb sisestada otse aialinnuvaatluse kodulehel asuvasse ankeeti http://www.tallinna-linnuklubi.ee/talv.

Internetivõimaluse puudumisel võib vaatlused saata ürituse koordinaatorile posti teel aadressile: Tallinna linnuklubi, Mustamäe tee 59, 10621 Tallinn.
Talvist aialinnuvaatlust korraldatakse Eestis küll esimest korda, kuid mitmel pool Euroopas on see osutunud väga populaarseks linnuvaatlusürituseks.
Täpsemad juhised talvisel aialinnuvaatlusel osalemise kohta leiab Eesti ornitoloogiaühingu ja Tallinna linnuklubi kodulehekülgedelt (www.eoy.ee, www.tallinna-linnuklubi.ee/talv).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles