Rootslanna kasutas poola tüdrukuid orjadena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootslannat süüdistatakse poolataride orjatööle sundimises.
Rootslannat süüdistatakse poolataride orjatööle sundimises. Foto: Caro / Scanpix

Stockholmis elav nelja lapse ema sundis noori Poolast pärit tüdrukuid enda heaks orjatööd tegema. Nüüd on naisele esitatud süüdistus inimkaubitsemises.


46-aastast naist kahtlustatakse tüdrukute tööle sundimises orjastavates tingimustes, vahendab Aftonbladet. Vabal ajal olid tööle võetud neiud lukustatud pisikesse garderoobituppa.



Väljaande Metro andmetel töötas naise juures koristaja ja lapsehoidjana kokku neli poolatari, kelle tööpäevad olid kuni 19 tundi pikad ning töötada tuli seitse päeva nädalas.



Palka maksis perenaine väga vähe või üldse mitte. Üks tüdrukutest sai nelja kuu jooksul päevarahaks 8 Rootsi krooni. Teine ei saanud üldse palka ning teda sunniti töötama seni, kuni kätele ja jalgadele tekkisid suured haavandid.



Süüdistaja sõnul on tegemist inimkaubanduse ja orjapidamisega. Samuti süüdistatakse naist tüdrukute ähvardamises vägivallaga. Näiteks lubanud ta neil juuksed maha lõigata, kui nad tööd ei tee.



Toimuvale saadi jälile siis, kui ühel tüdrukutest õnnestus võtta ühendust Poola saatkonnaga, kes edasi politseisse pöördus.



Süüalusele naisele kuulub Stockholmis luksuslikult renoveeritud neljatoaline korter, mis on valminud muu hulgas ka tänu poola tüdrukute orjatööle. Naine on siiani kõiki süüdistusi eitanud.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles