Lennufirmad lüpsavad reisijatelt lisatasude varjus miljardeid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odavlennufirmad meelitavad reisijaid madalate piletihindadega, kuid küsivad juurde kõikvõimalikke lisatasusid.
Odavlennufirmad meelitavad reisijaid madalate piletihindadega, kuid küsivad juurde kõikvõimalikke lisatasusid. Foto: Caro / Scanpix

 Seda aastat puudutavate prognooside kohaselt teenivad maailma lennufirmad reisijatelt küsitavate lisatasude pealt üle 300 miljardi dollari.

Enamasti küsivad lisatasusid odavlennufirmad, kes kliente madalate piletihindadega peibutavad. Kõige levinum on pagasi eest lisaraha küsimine, summad, mida reisija oma kottide ja kohvrite eest välja käima peab, küündivad sõltuvalt kaalust mõnekümnest dollarist mõnesaja dollarini, kirjutas Taani reisiportaal Viviro.com.

Üsna tavaliseks on muutunud seegi, et reisija peab maksma koha valiku, check-in'i ja isegi krediitkaardiga tasumise eest.

Tarbijakaitsjad on selliste lisatasude küsimist nimetanud inimeste eksitamiseks. Läinud aastal ilmunud Euroopa Komisjoni raportis tõdeti, et ostjale jääb sageli mulje, nagu oleks tegu riiklikult reguleeritud maksudega, millest ei saa loobuda. Lisaks on keeruline aru saada, kui palju pilet lõpuks maksab, ning erinevate firmade pakkumisi on seetõttu raskem võrrelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles