Hr Hennessy saabub Eestisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hennessy X.O Opus 140
Hennessy X.O Opus 140 Foto: Prike
Kolmapäeval, 3. veebruaril saabub Eestisse maailma mõjukaima konjakiperekonna esindaja Maurice-Richard Hennessy, et tänada Eesti Kontserti pikaajalise koostöö eest ning tähistada X.O. konjaki 140. sünnipäeva.

AS Prike Baltikumi turundusdirektori Armin Mähhari sõnul on hr Hennessy Eestisse saabumine ettevõttele suureks auks. «Oma lühikese visiidi jooksul kohtub Maurice-Richard Hennessy Eesti Kontserdi esindajatega, et tänada neid pikaajalise koostöö eest.»

«Hennessy uusaastakontsert on Hennessyle ainulaadne kultuuriprojekt maailmas - seda nii oma suurejoonelisuse kui ka pikaajalisuse poolest,» ütles Armin Mähhar. Tema sõnul  leiab härra aega võõrustada ka Hennessy edasimüüja, AS Prike, parimaid kliente Hennessy X.O 140. aastapäeva tähistaval meeleolukal kokteiliõhtul.

Kes on härra Hennessy?

Maurice-Richard Hennessy on kuulsa Hennessy suguvõsa kaheksanda põlve esindaja. Perekond saabus Iirimaalt Prantsusmaale aastal 1765 ja on tänaseks maailma kuulsaim konjakitootja.

Maurice asus perefirmas tööle 25-aastasena ning tunneb peensusteni kogu konjaki tootmisprotsessi – destilleerimisest pudeldamiseni – aga ka kõike, mis puudutab Hennessy müüki või turundust. Tänaseks on hr Hennessyst saanud ettevõtte tuntuim saadik ja esindaja kogu maailmas.

 

Hennessy X.O konjak nägi ilmavalgust 140 aastat tagasi. Tegemist on kõigi maailma X.O. konjakite eelkäijaga. Hennessy X.O. ehk Extra Old konjak segati kokku enam kui sajast haruldasest vanast eau-de-vie’st.

Tegemist on maskuliinse konjakiga, mille aroom on harmooniline, rikkalikult vürtsine, omades nüansse tammest, nahast ja küpsetest puuviljadest. Maitse on tasakaalus, kergelt mõrkjas, piprane, püsiv ja pika järelmaitsega.

Jooki rüübates avanevad üha uued aroomid, mis ideaalselt üksteist täiustavad. Viimased 140 aastat on segajameistrid selle erakordse konjaki meisterdamise saladusi põlvkonnalt põlvkonnale edasi pärandanud. X.O 140. aastapäeva puhul on Hennessy loonud Opus 140 nime kandva eriväljalaske.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles