Maailma parim restoran sulgeb uksed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restorani El Bulli peakokk Ferran Adrià.
Restorani El Bulli peakokk Ferran Adrià. Foto: AFP / Scanpix

Viimastel aastatel korduvalt maailma parimaks restoraniks valitud Barcelona lähistel paiknev El Bulli sulgeb uksed.


Legendaarse restorani «aju» ja peakokk Ferran Adrià rääkis, et restoran jääb suletuks vähemalt 2011. aasta sügiseni, kirjutab Svenska Dagbladet.



Kolme Michelini-tärniga pärjatud El Bulli saab igal aastal üle kahe miljoni päringu, milles soovitakse lauda reserveerida. Restorani mahub aga korraga vaid 44 külalist.



Restorani kontseptsiooni on peetud teedrajavaks, sest ühena esimestest hakati seal teaduslikult ja kunstipäraselt analüüsima nii tooraineid kui seda, kuidas me sööme.



Ferran Adrià lubas, et nende

workshop

'id jätkuvad, kuid külastajatele toitu enam ei pakuta. Mainekas kokk nimetas sulgemise põhjusena uue inspiratsiooni otsinguid.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles