Meeste keskiga algab kurgu alla tõmmatud aluspükstest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste aluspükste värvel nihkub vanusega järjest ülespoole.
Meeste aluspükste värvel nihkub vanusega järjest ülespoole. Foto: ArenaPAL/SCANPIX

Nii kurb, kui see ka pole, saab keskiga alguse meie keskkohast. Meeste puhul annab aastate lisandumisest märku aluspükste värvli halastamatu nihkumine.


Suurbritannias korraldatud uuringust selgus, et valdav osa mehi kannab aluspükse normaalsel kõrgusel kuni vanuseni 39. Pärast seda on vaid kaks võimalust: üles või alla, avaldab Guardian.

Ülespoole tirijad veavad vuplid 57. eluaastaks nii kõrgele «kurgu alla», et vöökoht jääb kaenlaaugust vaid 18 sentimeetrit allapoole.

Allapoole tirijad, keda on hinnanguliselt 20 protsenti, kobavad kohmakalt nööride, nööpide või luku suunas, mida nad enam ammu ei näe.

Uuringu läbi viinud Debenhamsi kaubamaja meestekaupade ostujuht Paul Baldwin tõdes, et meeste aluspükste värvlist võib saada lausa elu metafoor.

Uuringuga kaardistatigi eri vanuses meeste harjumused.

Kuni 12-aastased poisid kannavad aluspükse nõnda, et värvel sobitub keha kõige peenemale kohale, mis jääb ribide ja puusade vahele. Teismelise hormooniplahvatuse tulemusel asuvad noorukid pükse kandma kümmekond sentimeetrit vöökohast allpool.

Tööle minnes hakkab püksivärvel tasapisi jälle ülespoole nihkuma ning umbes 27-aastaselt on see normaalse vöökoha tasemel. Sinna jääb see umbes järgmiseks kümneks aastaks. Kriitiline punkt jõuab kätte 39. eluaastaks, mis tähistab ühtlasi aega, mil kunagisest pesulaua sarnasest kõhust jääb alles vaid mälestus.

Uuringu eesmärgiks oli aidata disainereid meestele sobivate aluspükste väljatöötamisel, seda kandjate vanusest olenemata.

Baldwin lisas ka, et tegelikult on kõige keerulisem panna mehi tunnistama fakti, et nende aluspükste vöökoht on tõusnud. Mehed ise kipuvad pigem arvama, et püksid ei istu enam hästi, kuna nende jalad on pikemaks kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles