Miks üksik naine salatit krõmpsutab

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salatiga saab nalja ka teha.
Salatiga saab nalja ka teha. Foto: UPPA/Photoshot/SCANPIX

Tuleb välja, et üks roheline salatileht võib rääkida rohkem kui tuhat sõna.


Ontario McMasteri ülikooli teadlased uurisid lähemalt tudengite söömisharjumusi ning täheldasid, et meestega koos söövad naised eelistasid süüa nn jänesetoitu ehk rohkelt rohelist kraami, vahendab The Guardian. Mida rohkem mehi naistega koos einestas, seda vähem viimased sõid.

Teadlased selgitavad naiste kalduvust kapsast närida sellega, et toidu kaudu saadavad noored naised meestele olulisi signaale. Toit on nagu aksessuaar, mis aitab neil end meeste jaoks ihaldusväärsemaks muuta.

Salatilehtede eesmärgiks on partnerile teada anda järgmist: «Ma olen ilus, ma olen atraktiivne, ma hoolitsen enda eest.»

Mida rohkem on läheduses potentsiaalseid partnereid, seda suuremaks muutub surve.

Hüpoteesi välja käinud uurijate sõnul olid salatit söövad naised enamasti vabad ehk n-ö suhteturul saadaval ning valdav osa neist olid heteroseksuaalsed.

Teadlaste hinnangul usuvad vallalised naised, et meeste meelest on atraktiivsemad need õrnema soo esindajad, kes vähem söövad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles