«Mida teie arvate?»: mida teha tüütu müügimehega?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste
Maire Aunaste Foto: Karli Saul

Vestlussaade «Mida teie arvate?» uuris, miks inimesed lasevad endale pähe määrida asju, mida neil elus absoluutselt vaja ei ole, ning kas kalli asja ostmine meid ka kuidagi paremaks ja ilusamaks muudab.


Oma suhetest aruka ostmise ja kavala müümisega rääkisid  poliitik Evelyn Sepp, reklaamimees Olav Osolin, etiketiõppejõud Maaja Kallast, nõustaja Ülli Kukumägi ja kulturist Ott Kiivikas, ning muidugi saatejuht Maire Aunaste.

Evelin Sepp tunnistas rumalaid oste kommenteerides,  et tema raha eest lollusi ei tarbi. «Ma ei raatsi raha kulutada, kuigi ma igasugu kummalistesse olukordadesse satun.»

Lühifilmis räägiti olukorrast, kus vanaema on koju ostnud aparaadi, millega ta mitte midagi peale ei oska hakata, kurtes ise, et nüüd on tema kirsturaha ka läinud. Tudengist lapselaps teeb memmele müügimehe õnge mineku eest eest paraja peapesu. 

Maaja Kallast meenutas selle peale, et tema on oma uksest sisse lasknud vaid ühe müügiagendi, kes tema ajast kaks tundi ära raiskas. Sinnapaika see asi toona jäigi ning nüüd ei lase ta oma uksest enam ühtegi ajaraiskajat sisse.

Olav Osolin tuletas meelde juhtumit, kus talle telefoni teel Playboy ajakirja püüti pakkuda, kuid samas ei olnud pakkuja seda ajakirja isegi näinud.

Teises lühifilmis näidati, millist vatti ja vilet näevad algajad müügimehed koolitusel ning õpetati, kuidas vastupunnivale kodanikule edukalt tolmuimejat müüa.

Veel näidati lugu eriti nutikast müügimehest, kes pakkus kõigi ülejäänud müügiagentide ja kahtlaste teenuste elimineerimise teenust.

Jagati ka mõned soovitused, kuidas müügimeestest lahti saada.

Ülli: «Ütlen lihtsalt, et olen pankrotis.»

Maaja: «Külmalt ja viisakalt.»

Maire: «Kui teile pakutakse midagi kahtlast, millest te aru ei saa, siis ärge raha kaastundest välja andke.»



Milliste müügimeeste õnge oled sina läinud? Kas kahetsed?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles