Raeateljees kõlavad viiul ja klaver

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia klaver seestpoolt.
Estonia klaver seestpoolt. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Homme, 11. veebruaril kell 19 musitseerivad Pärnu raekojas Indrek Palu ja Jorma Toots.


Pärnu filharmoonia uue kammermuusikasarja „Raeateljee“ järjekordse kontserdi raames musitseerivad viiuldaja Indrek Palu ja pianist Jorma Toots.



Kava kannab nime „Reegel reeglis“ ning selles kõlab Arvo Pärdi, Frédéric Chopini, Andreas Tschoppi, Indrek Palu ja Marek Taltsi looming.



Teoste valik tundub esmapilgul eklektiline, kuid kahe väga mitmekesise pagasiga muusiku fantaasiad põimuvad ja peegelduvad nii, et tekivad uued mängureeglid, mis ehk haaravad kaasa kuulajadki.



Indrek Palu on lõpetanud Viljandi kultuuriakadeemia pop-jazz’i erialal. Ta tegutseb nii akustilise kui elektriviiuli mängijana jazz-duodes Marek Taltsi, Kristo Käo ja Jorma Tootsiga. Samuti on ta Repoo Ensemble’i liige.



Aastal 2003 osales Palu Euroopa noorte jazz-orkestri töös. Praegu töötab ta Pärnu muusikakooli rütmimuusika osakonnas, õpetab teooriat, levimuusika ajalugu ja jazz’i-viiulit, juhendab ansambleid. Tegeleb aktiivselt arranžeerimise ja omaloominguga.



Jorma Toots on õppinud Tartu Heino Elleri nimelises muusikakoolis.



Pärast Eesti muusika- ja teatriakadeemia lõpetamist professor Lilian Semperi klaveriklassis on ta täiendanud end magistrantuuris ja jätkab haridusteed akadeemia doktorantuuris.



Eri ansamblipartneritega on Toots esinenud mitmel festivalil ja konkursil nii Eestis kui kaugemal. Samuti olnud tegev jazz’i-muusikuna, esinedes ja plaadistades Eesti tunnustatud jazz’i-artistidega. Toots õpetab Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias ja Elleri-nimelises muusikakoolis.



Piletid hinnaga 25 ja 50 krooni on müügil tund enne kontserdi algust kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles