Jazzklubis kõlab omapärane jazz

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel ASK.
Ansambel ASK. Foto: www.myspace.com/askimpro

Sel reedel kõlab Endla Jazzklubis muusika, mida enamik

jazz

'isõpru ei ole eales kuulnud.


Ansambel ASK, mille moodustavad näitleja-lavastaja Andres Noormets, kitarrist Mart Soo ja elektronmuusik-klahvpillimängija Taavi Kerikmäe, on vabaimprovisatsiooniline kollektiiv, mis tegeleb muusika ja teksti kombineerimisega, märkis Jazzklubi eestvedaja Ülle Jantson.

"Trio kontseptsioon on teadaolevalt ainulaadne, esitatakse muusikat, mis lähtub ainult publiku soovidest," tutvustasid muusikud oma stiili. "Kuulajad saavad pakkuda improvisatsiooniaineseks pealkirju, märksõnu ja teemasid, millele trio oma improvisatsioonidega elu annab. Nii sünnib vahetu ja mänguline suhtlemisvorm, mis on samal ajal omalaadne sotsiaalne eksperiment osalusest, interpreteerimisest ja soovide täitumisest."

Triol ilmus 2009. aasta algul plaat, kuhu on talletatud Klassikaraadio soovisaate "Fantaasia soovikontsert" esimese hooaja parimad hetked.

Plaat sündis hilisõhtusesse saatesse sissehelistajate kaasabil, kes pakkusid teemasid, ja sellest sündiski kohapeal plaadimaterjal.

Andres Noormets töötab Endla teatris lavastaja ja vabakutselise näitlejana. Ta tegutseb veel teatripedagoogi, raadioajakirjaniku ja dramaturgina.

Mart Soo töötab Otsa-koolis ning Eesti muusika- ja teatriakadeemias. Ta on teinud koostööd paljude gruppide ja artistidega. Soo on komponeerinud muusikat kuuldemängudele, teatrietendustele ja filmidele.

2005. aastast kureerib Mart Soo koos Taavi Kerikmäega rahvusvahelist vabaimprovisatsiooni kontsertsarja "Improtest" Kanuti gildi saalis.

Taavi Kerikmäe töötab muusikaakadeemias vabaimprovisatsiooni ja kaasaegse muusika õppejõuna.

Kerikmäe on teinud koostööd väga paljude artistidega. Ta on osalenud arvukatel tänapäeva muusika festivalidel ja komponeerinud muusikat teatri- ja tantsuetendustele.

Endla Jazzklubi algab Teatrikohvikus reedel kell 21.30 ja on kuulajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles