Lummava «Lumekuninganna» esilinastuseni vaid mõni päev

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Lumekuninganna” esilinastuseni vaid loetud päevad. Lummav „Lumekuninganna” on enamalt jaolt filmitud külmhoone jäätisehoidlas, kuhu ehitati spetsiaalne interjöör (Jääloss), mis ujutati üle tohutu koguse veega ning seejärel külmutati.
„Lumekuninganna” esilinastuseni vaid loetud päevad. Lummav „Lumekuninganna” on enamalt jaolt filmitud külmhoone jäätisehoidlas, kuhu ehitati spetsiaalne interjöör (Jääloss), mis ujutati üle tohutu koguse veega ning seejärel külmutati. Foto: kaadrid filmist
Marko Raadi täiskasvanute talvefilm «Lumekuninganna» esilinastub Tallinnas Coca-Cola Plazas juba 25. veebruaril.

Iselaadi armastusloo aluseks on motiiv H. C. Anderseni  tuntud muinasjutust. Jäälossis elav naine (Helena Merzin) meelitab enda juurde poisi (Artur Tedremägi), kes naise ja jääriigi ilust lummatuna unustab inimeste maailma. Naine varjab poisi eest saladust, miks ta külmas elab. Tegu on romantilise draamaga, mis räägib kõikevõitva armastuse tärkamisest.

Visuaalselt lummav «Lumekuninganna» on enamalt jaolt filmitud külmhoone jäätisehoidlas, kuhu ehitati spetsiaalne interjöör (jääloss), mis ujutati üle tohutu koguse veega ning seejärel külmutati. Võtted toimusid väga ekstreemsetes tingimustes,  kuni -20 kraadises keskkonnas. Välivõtted filmiti aga üles polaarjoone taga, Põhja-Norra kaunistel lumistel nõlvadel.

«Lumekuninganna» režissöör ja stsenarist on Marko Raat, operaator Marius Matzow Gulbrandsen (FNF, Norra), kunstnikud Jack van Domburg (Norra) ja Eva Maria Gramakovski, helilooja Sten Sheripov, kostüümikunstnik Aldo Järvsoo, produtsent Kaie-Ene Rääk.

Osades: Helena Merzin, Artur Tedremägi, Egon Nuter, Toomas Suuman, Anni Kreem jt.  

 «Lumekuninganna» treilerit näed SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles