Las Vegase mängupõrgu seina- ja põrandakatetel on psühholoogiline mõju

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasiino Las Vegases
Kasiino Las Vegases Foto: AFP / Scanpix

USA mängupõrgute linnas Las Vegases asuvad kasiinod kasutavad mängijate mõjutamiseks abivahendeid.

Nendeks on erilised seina- ja põrandakatted, mis aitavad pea selge ja mõtted mängu juures hoida, kirjutab Daily Mail.

«Las Vegas on maailma üks sürrealistlikemast paikadest. Seal asuvad kirjud katted on psühholoogide poolt välja töötatud. Kasiinod on seina- ja põrandakatetele kulutanud kümneid tuhandeid dollareid,» sõnas asjaga kursis olev Chris Malyzinski.

Mehe kinnitusel ei leidu selliseid vaipu maailmas mitte kuskil peale Las Vegase.

«Need vaibad lausa sunnivad mängima. Iga detail on seal selline, mis mõjutab inimeste käitumist ja ärgitab hasarti. Ka aitavad kirevad värvid inimestel ärkvel püsida,» selgitas asja uurinu.

Ka ei ole Las Vegase kasiinodes aknaid, et kliendid ei näeks aja kulumist, vaid keskenduksid mängimisele.

«Kasiinodes olevad vaibad on tehtud meelega väga kirevad ning tavaelus oleks need üsna ebameeldivad. Paljudel vaipadel on kujutatud ratta- või rõngakuju. See on kuulus Vana-Rooma sümbol, mis viitab varanduse kulutamisele,» selgitas Nevada osariigi hasartmängusõltuvuse uuringute keskuse esindaja David Schwartz.

Ta lisas, et nende kirevate katete abil hoitakse inimesi hasartmängu lõksus – inimestel tekib soov kulutada ka seda, mis neile ei kuulu.

Fotosid vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles