Inglanna tõi pärast 18 nurisünnitust tütre ilmale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angie Baker ja ta tütar Raiya Gibson
Angie Baker ja ta tütar Raiya Gibson Foto: Press Association Images/ Scanpix

Suurbritannias Sussexis elav naine tõi pärast 18 nurisünnitust lõpuks tütre ilmale.

33-aastane Angie Baker sai tütre Raiya emaks möödunud aasta 9.detsembril, kirjutab BBC.

Baker sai ravi, et ta organism ei peaks loodet võõrkehaks, mis tuleb hävitada. Arstide sõnul põhjustasid nurisünnitusi teatud  tüüpi valged vererakud, mida Bakeri organismis oli tavapärasest rohkem.

Alates 20. eluaastast lapsi saada püüdnud naise sõnul tekkisid tal nurisünnitused  5 – 8 kaheksa nädalat pärast rasestumist.

«Emotsionaalselt on raseduse katkemine väga piinarikas. Iga kord kui ma rasestusin, oli väike lootus, et kannan lapse lõpuni. Kuid ikka ja jälle oli nurisünnitus,» meenutas inglanna.

Pikka aega ei osanud arstid öelda, mis põhjustab laste kaotamist.

Siis pöördus Baker Epsomi haigla arsti Hassan Shehata poole. Art leidis, et naise organismis on suur hulk niinimetatud tapjarakke.

Shehata määras Bakerile ravimitekuuri, kus ta pidi võtma steroide kaks nädalat enne võimalikku rasestumist ning 12 nädalat rasestumise järel.

Sheshata sõnul on maailmas teada veel vaid üks juhtum, kus naine on toonud lõpuks lapse ilmale pärast 18 raseduse katkemist.

«18 nurisünnitust on väga palju. Šanss võita loteriiga on suurem, kui et tekib  18 lapsekaotust,» lausus arst.

Shehata andmetel on iga viies naine kogenud raseduse katkemist üks kord, iga 25. naine on kogenud seda kaks korda ning iga 15 000. naine viis korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles