«Mida teie arvate?» paljastas Lea Liitmaa lemmiklooma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste
Maire Aunaste Foto: Ülo Josing / ERR

Reedeõhtune «Mida teie arvate?» tegi juttu inimese parimaist sõpradest ja loomaarmastusest.


Esimese hooga saime teada seda, et suure loomaarmastaja Lea Liitmaa lemmikloom on elevant, kellesse ta kord isegi sõna otseses mõttes ära on armunud.

Teiste ekspertidena olid stuudiosse kutsutud zooloog Aleksei Turovski, nõustaja Ülli Kukumägi, kulturist Ott Kiivikas ja luuletaja Jürgen Rooste.

Suureks loomasõbraks osutus ka Ott, kes on loomade kõrval üles kasvanud.

Üllil oli aga hoopis ootamatu soovitus meestele: kui tahad naiste tähelepanu endale tõmmata, siis hangi endale pisike koer.

Esimeses lühiklipis näidati prouat, kes enda sõnul korteris loomahotelli pidas. Paraku ei meeldinud tema stiil ühele potentsiaalsele kundele, kes koerale hoidmiskohta otsis.

Saatejuht Maire Aunaste arvas, et lastega peredes on loomad ju toredad, aga üksikutel inimestel saab loomast sageli aseaine teisele inimesele. 

Sellega nõustus ka Ülli, kes meenutas, et ta on istunud pidulauas koos võõrustaja lemmikloomaga.

Loomapidamisest kõneldes nentis loomade asjatundja Aleksei Turovski, et lemmikloomast tuleb teada maksimaalselt palju ja jagada temaga toitu ning oma vaba aega - temal seda vaba aega aga ei ole.

Teises klipis näidati meest, kelle elu keskpunktiks oli koer. Ta nägi isegi unes seda, kuidas teda kirikus koeraga laulatati.

Aleksei Turovski lükkas muu hulgas ümber müüdi, et kalad on mõttetud lemmikud, kinnitades, et kaladel on hiilgav nägemine, nad tunnevad sind näo järgi ja isegi foto pealt.

Lea soovitas kalade jälgimist töönarkomaanidele - see olevat väga teraapiline.

Kahtleva loomuga saatejuht arvas aga, et mõnda inimest muudavad loomad ikka natuke imelikuks - näiteks neid, kes kümneid kasse peavad.

Kuid kas loomadel on ka võime inimesi ravida?

Turovski arvates mängib siin suurt rolli platseebo-efekt: inimene usub, et loom annab talle energiat.

Kolmandas klipis olid mees-naine hirmsas hädas übertrendika kodulooma leidmisega. Lõppes aga asi sellega, et mees tõi koju viimase aja moeröögatuse - bakuganid.

Lõpetuseks soovitas psühholoogist Ülli olla ettevaatlik inimestega, kes üldse loomi ei kannata - neil peab ikka midagi viga olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles