Aivar Riisalu: pokker on pigem sport

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu liige Aivar Riisalu osaleb järgmisel kuul TV3 ekraanile jõudvas pokkerit propageerivas telesaates «Kõik mängus».


«Selle saatega seoses võtsin üldse esimest korda pokkerikaardid kätte,» ütles Riisalu. «Saatesse läksin selle pärast, et tegemist on heategeva üritusega - nagu mulle väideti. Sain aru, et võitja on heategeva annetuse teinud ja kuna mul on olemas kogemus erinevates heategevate saadetega, siis ma leidsin, et osalemine võiks olla mõistlik. Saates ma eriti edukas ei olnud.»

«Hasartmängudesse suhtun ma taunivalt,» rääkis Riisalu. «Need on pahad asjad. Aga pokkerist on tänaseks saanud maailmas sport, kus mängitakse turniiripõhimõttel. Osalejad maksvad osalustasu, millest formeerub võidufond. Samamoodi on ka teistel spordialadel, kus auhinnarahasid makstakse. Selles mõttes ei ole pokker klassikaline hasartmäng.»

«Pokker on pigem sport, kus ei saa lolliks minna. Hasartmängudega ongi see häda, et inimene peab ise enda üle valitsema, mitte väitma, et ma olen haige ja minu üle valitseb mingi mäng. Pokker tuleks kahe vahele liigitada,» lõpetas Riisalu. «Kui läbi mängu on võimalik kedagi toetada, siis mina selles kuritegu ei näe. Ma ei taha endale midagi, ma olen valimis tulemi ära andma.»

Veerand miljoni krooni suuruse peaauhinnaga telesaates osalevad pokkeriproffide kõrval ka algajad. Tuntud inimestest istuvad pokkerilaua taha Martin Müürsepp, Tiit Sukk, Maarja-Liis Ilus, Aivar Riisalu, Kene Vernik, Kaie Kõrb, Marju Länik, Evely Ventsli, Sven Sester, Viesturs Jansons, Juku-Kalle Raid, Tõnu Oja jpt. Saate sponsor on hasartmänge ja kihlvedusid vahendav firma Unibet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles