Raadiosaade paisus festivaliks

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto-Lembit Lehtmets
Ahto-Lembit Lehtmets Foto: Peeter Kümmel / Sakala

5. ja 6. märtsil Viljandi klubis Puhas Kuld peetav minifestival «Metallion» toob kohale Eesti raskeroki paremiku.


Korraldajate sõnul on Raadio 2 samanimelises saates raskete ja tumedate helidega karmi muusika austajate kõrvu poleeritud juba 14 aastat. Minifestivali idee sündis aga juhuste kokkulangemisest.



Festivali korraldaja Ahto-Lembit Lehtmets rääkis, et kõigepealt kinnitasid oma esinemisaja klubis järjestikustel päevadel ansamblid Taak ja Horricane.


«Horricane’i trummar Madox on tuntud ka kui «Metallioni» pikaaegne raadiohääl ning sealt edasi oli juba lihtne niite kokku tõmbama hakata,» selgitas ta.



Minifestival on ennekõike mõeldud eri vanuses raskema roki austajatele, kuid sobib ideaalselt ka neile, kes tahavad aimu saada, mida niisugune rokk endast üldse kujutab.



Esimene festivalipäev pakub rohkesti nostalgiat. Esimesena lavale astuv Taak armastab tõelist vana kooli hevirokki. Herald kütab kired kuumaks Judas Priesti ja Saxoni fännidel.



Teisel päeval demonstreerib Project Massacre seda, mida uut ja põnevat on kohalikul skeenel, ja Horricane pakub Eesti raskemuusika tuntuimat kaubamärki. «Neid tasub kuulama ja vaatama tulla ka siis, kui muusikastiil ise karvamööda ei ole,» kinnitas  Lehtmets. «Horricane’i omanäoline horror-sympho-psycho-techno-death köidab kindlasti paljusid muusikahuvilisi.»



«Kohale tulevad vabariigi parimad bändid, kes on valitud nii, et festivali külastaja saaks korraliku ülevaate siin eksisteerivast käremuusikast,» rääkis Ahto-Lembit Lehtmets.



Tema sõnul on Viljandis küll juba festival «Rock Ramp», kuid sellele asjatut konkurentsi pakkuda ei kavatseta, küll aga oleks tore, kui minifestival tõesti traditsiooniks saaks.



«Miks mitte teha eri aastaaegadel eri muusikastiilide minifestivale, et ühtpidi rahuldada mõne stiili austajate muusikanälga ning tutvustada melomaanidele eri žanre ja ka armast väikest Viljandi linna,» mõtiskles Lehtmets minifestivali tuleviku üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles