Meningiidi tagajärjel käed-jalad kaotanud poiss kõnnib taas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raske haiguse tagajärjel käed-jalad kaotanud poiss saab jälle kõndida.
Raske haiguse tagajärjel käed-jalad kaotanud poiss saab jälle kõndida. Foto: Caro / Scanpix

Meningiidi tagajärjel kätest ja jalgadest ilma jäänud inglise poiss sai endale kunstjäsemed ning võis tänu neile ema-isa pulmas uhkelt sõrmust kanda.


Nelja-aastane Harley Slack oli eesootavatest pulmadest väga elevil ning rääkis sellest juba mitu nädalat varem. Olid ju poisi vanemad, Samantha ja Adam, pulmapeoga kaua viivitama pidanud, kirjutab Daily Mail.

Algselt pidid pulmad toimuma juba läinud aasta detsembris, kuid vahepeal oli Harley haigeks jäänud. Poiss veetis kaheksa kuud Manchesteri kuninglikus lastehaiglas pärast seda, kui tal diagnoositi bakteriaalne meningiit.

Bakteriaalne meningiit on väga raske kuluga haigus ning selle ravi tuleb alustada võimalikult kiiresti, et vältida ajukahjustusi või surma.

Väikese Harley süda seiskus haiglas kolm korda. Poisi elu päästmiseks tuli amputeerida nii tema käed kui jalad, sest organismis oli tekkinud veremürgistus ehk sepsis.

Mitte keegi ei uskunud, et poiss üldse ellu jääb. Isa Adam meenutab, et Harley oli nii haige, et nad püüdsid leppida teadmisega, et ta sureb, kuid poiss tõestas, et kõik eksisid.

Perekonna toetamiseks on suhtluskeskkonnas Facebook loodud ka toetusgrupp, millega on ühinenud juba paarkümmend tuhat inimest. Loodud on ka Harley Slacki nimeline fond, mis asub aadressil www.harleyslack.org.


Vapra poisi ja tema vanemate pilte näed SIIT ja SIIT.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles