Kuidas spagette õigesti süüa?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spagettide söömine nõuab teatavat vilumust.
Spagettide söömine nõuab teatavat vilumust. Foto: Caro / Scanpix

Viisakas seltskonnas spagettide söömine nõuab mõnikord sellist pingutust, et kahvel higiste näppude vahelt ära kipub libisema. Kuidas nende jonnakate tegelastega siiski hakkama saada?


Rootsi kombeekspert Magdalena Ribbing rõhutab väljaandes Dagens Nyheter, et eelkõige tuleks süüa korralikult, pudistamata ja suhteliselt hääletult, seda toidust olenemata.

Spagettide söömisel kehtib reegel, et neid ei lõigata kunagi noaga, vaid süüakse kahvliga ning kahvlit hoitakse paremas käes.

Päris korrektne spagettide söömine näeb välja nii, et kahvel surutakse spagetikuhja keskele ning keerutatakse seda paar ringi, rullitakse spagetid korralikult kahvli ümber ning pistetakse suhu.

Korraga ei tohi võtta liiga palju, sest siis ei mahu spagetid suhu ära, ilma suu ümbrust toiduga määrimata.

Itaalia lauakommete kohaselt ei ole õige kasutada lusikat, kuid turistid seda siiski teevad. Kõige elegantsem on spagette süüa ikkagi vaid kahvliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles